İzzet Özcan İlkokul ve Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı

Milas’a bağlı Küçükdibekdere Mahallesi’ne İZAN Otelcilik Turizm Tic. İnş. A.Ş. tarafından yapılan ve temeli yaklaşık bir yıl önce atılan  8 derslikli 110 öğrencili İzzet Özcan İlkokul ve Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı. İlçe protokolünün ve mahalle sakinlerinin katıldığı açılış töreninde çocukların gösterileri beğeniyle izlenildi. Açılışta konuşma yapan İzzet Özcan, “İnşallah burada çocuklar daha iyi eğitim alacaklar. İlçemize ve eğitim camiasına hayırlı olsun” dedi.

İzzet Özcan İlkokul ve Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı
  • 19 September 2022, Monday 9:50

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Milas Belediye Başkan Vekili Mehmet Ateş, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İZAN Otelcilik Turizm Tic. İnş. Aş. Onursal Başkanı Hasan Özcan, İZAN A.Ş. yönetim kurulu üyeleri, Özcan ailesinin bireyleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve okul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının seslendirilmesiyle başladı.

BU EĞİTİM YUVASI ÇOCUKLARIMIZA VE GELECEĞİMİZE ARMAĞAN OLSUN

Programın açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bugün burada, 8 derslikli 110 öğrencili okulumuzun açılışı için bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu okulun temelinde, demir ve çimento kadar sevgi ve iyilik düşüncesi var. Hayırseverlik bilinci var. Dayanışmanın asil ruhu var. Eğitimin elbette sadece devlet imkânlarıyla yapılabilecek ya da sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev ve sorumluluğuna bırakılabilecek bir alan olmadığını hepimiz biliriz. O yüzden hayırseverlerimizin bu alana ilgi duyması, yatırım yapması fevkalade önemlidir. Aynı zamanda toplumla kucaklaşma vesilesi ve toplumla bir sevgi bağı oluşturma meselesidir. O yüzden biz buna sadece bir maddi katkı sunmak, fiziki bir mekan temin etmek olarak bakmıyoruz. Öncelikle okulumuzun yapımını üstlenen hayırseverimiz İzzet Özcan Bey’e, İzan A.Ş yönetim kuruluna teşekkürü borç bilirim. Biz hayırseverlerimizin böylesine toplumsal sorumluluk projelerinde, eğitim alanında rol almalarını son derece önemsiyoruz ve bu tür açılışlarda onların sevinçlerine ortak oluyoruz. Bu vesileyle hayırseverimiz kıymetli İzzet Özcan beye ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Kıymetli çabaları için, kendilerine ailelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Emeği herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu okul da nice evlatlarımız ve ailesinin hayat yüklerini hafifleteceklerdir. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu eğitim yuvası çocuklarımıza ve geleceğimize armağan olsun” dedi. 

Müdür Bal'ın yaptığı konuşmanın ardından kürsüye sırasıyla Küçükdibekdere Mahalle Muhtarı Hasan Akdeniz, İZAN Otelcilik Turizm Tic. İnş. Aş. Onursal Başkanı Hasan Özcan, Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke gelerek birer konuşma yaptılar. 

İLÇEMİZE VE EĞİTİM CAMİASINA HAYIRLI OLSUN

Mahalle Muhtarı Hasan Akdeniz, konuşmasında okulun yapımının hayırsever Hasan Özcan ile yapmış olduğu bir sohbetin ardından gerçekleştiğini belirterek, “Hasan bey buraya çok büyük emekler verdi. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum” derken, hayırsever Hasan Özcan konuşmasında İZAN A.Ş.’nin kuruluş aşaması ve geldiği nokta hakkında bilgi aktararak, “İZAN A.Ş. şuandaki konumuna çok kolay gelmedi. Düşe kalka, zor günlerden geçerek geldi. Şuanda turizm, sağlık vergi rekortmeni. Bu yolda birlikte yürüdüğümüz tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu bina da bizim ekibimiz tarafından yapıldı. İnşallah burada çocuklar daha iyi eğitim alacaklar. İlçemize ve eğitim camiasına hayırlı olsun” dedi.

Konuşması sırasında Özcan ailesinin ve de Dibekdere Mahallesi’nin Muğla için bir marka olduğuna dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise, emeği geçenlere teşekkür etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin de yaptığı konuşmaların ardından program Dr. Mete Ersoy İlkokulu, Merkez Ortaokulu, Kafaca Ortaokulu halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve Milas Anadolu Lisesi öğrencilerinin solo müzik dinletisi ile devam etti. 

Küçükdibekdere Mahallesi müzisyenlerinden oluşan davul zurna ekibinin gösterisi sonrasında açılış kurdelesi hayırsever ve protokol üyeleri tarafından kesilerek ilk ders zili çalındı. 

Program; okul binasının gezilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık