Jandarma’dan yaralı yaban keçisine kurtarma operasyonu

​​​​​​​30 Kasım günü saat 11.30 sıralarında Köyceğiz İlçesi Ekinci Mevkiinde doğada yaralı vaziyette yaban keçisinin bulunduğu ihbarı gelir Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na. Bunun üzerine, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, özel aracıyla, Muğla Doğa ve Milli Parkları Koruma İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte olay yerine giderler. Yaralı yaban keçisini bulan ekipler, keçiyi, Jandarma’nın Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi’ne ait özel, arka bölgesinde iki hayvanın nakledilebileceği özel tasarım kafesleri olan ve içerisinin hava sirkülasyonunu sağlayan özel havalandırma tertibatı bulunan aracına naklederler ve Muğla Medika-Vet Hayvan Hastanesi’ne getirirler. Yaralı yaban keçisi burada gerekli muayeneleri yapılarak tedavi altına alınır.

Jandarma’dan yaralı yaban keçisine kurtarma operasyonu

İl Jandarma Komutanlığı, yaralı yaban keçisinin tedavisinin bitmesinin ardından doğal yaşam alanına bırakılacağını açıkladı.

Bu vesileyle biz de, İl Jandarma Komutanlığı’nın böyle özel bir araca ve ‘Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi’ne sahip olduğunu öğrenmiş olduk. Artık bir dünya kenti olan Muğla’ya yakışan, güzel bir uygulamayla daha tanışmak ise, ayrı bir keyif nedeni..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık