Suat Özcan, uzaktan basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi..

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, ‘görüntülü grup’ yöntemiyle Milas’taki yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, bölgemizin ve ülkemizin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suat Özcan, uzaktan basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi..
  • 03 December 2020, Thursday 10:06

Açıklamasına, kısa bir süre önce Covid-19 Virüsüne yakalanan annesinin sağlık durumu hakkında kısaca bilgi vererek başlayan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Annemin rahatsızlığı nedeniyle bizler de test yaptırdık. Bizlerin sonucu negatif çıktı, ancak bizler isteyerek kendimizi karantinaya aldık. Annem sağlığına kavuşuncaya kadar biz de dışarı çıkmadık.

İnsan, kendi başına veya çok yakınının başına geldiğinde durumu daha iyi anlıyor. Ancak şu bir gerçek ki, tüm vatandaşlarımızın harfiyen kurallara uyması gerekiyor. Hem kendi sağlığı, hem sevdikleri, hem de diğer vatandaşlarımızın sağlığını koruma adına; maske-sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka riayet etmesi gerekiyor” dedi.

Nisan-Mayıs aylarından Muğla merkez ve tüm ilçeleri dolaştığını, kaymakamlar başta olmak üzere sağlık alanındaki yöneticilerle görüştüğünü belirten Milletvekili Özcan; “Ne yazık ki o günlerde ilimizin hangi noktada olduğuna dair sağlıklı bir bilgi alamadık. Görüştüğümüz yetkililer, hepimizin bildiği şeyleri anlattılar. Oysa o günlerde sağlıklı verilere ulaşılabilinseydi belki bugün ilimiz genelindeki vaka sayıları bu seviyeye gelmeyecekti. İnsanlarımız daha dikkatli olacaklardı.

Bodrum’da bir sıkıntı görünmüyor. Milas ve Yatağan’da yoğunluk var. Fethiye ve Menteşe’de kısmen, diğer ilçelerimizde ise belli noktalarda yoğunluk var. Ancak Milas ve Yatağan’da durum, çok ciddi boyutlara ulaşmış vaziyette” dedi.

‘EKONOMİ OTOBÜSÜ’ TÜM TÜRKİYE’Yİ DOLAŞIYOR

CHP Genel merkezince ‘’Ekonomi Masası’ kurulduğuna dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Tüm milletvekilleri kendi bölgelerindeki KOBİ’leri, sivil toplum kuruluşları, Oda’ları ziyaret ediyor, yöneticilerden kendi bünyesindeki sorunları dinliyor. Öte yandan siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm vatandaşlarla görüşerek, ülkenin ekonomik durumu hakkındaki görüşlerini alıyor. Bunlar bir rapor halinde genel merkeze iletiliyor ve Ekonomi Otobüsü ile bütün iller dolaşılarak ekonomik sorunlarımız vatandaşlarımızla paylaşılıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı kısa bir süre öncesine kadar “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyordu. Hatta Merkez Bankası Başkanını ve damadı olan Ekonomi Bakanını, ekonomide işler kötüye gidiyor diye değiştirdi ancak bir anda görüşü değişti ve faiz oranları yaklaşık 5 puan yukarıya çekildi.

Yıllardır ekonomik sıkıntılardan kurtulmanın tek çaresi üretim dedik. Tarımda, sanayide dışa bağımlılıktan kurtulmamız şart dedik. İktidar ise tam tersini yaptı. Satılmadık bir şey bırakmadılar. Tank Palet Fabrikası, Antalya Limanı, Kanal İstanbul’un çevresindeki araziler, son olarak da Borsa’nın % 10’u katarlılara satıldı. Kaça satıldı kimse bilmiyor.

Sokaktaki vatandaşın enflasyonu % 30’larda ancak TÜİK’e göre % 12’lerde. Bunlar vatandaşın arasına katılmıyor, çarşı Pazar dolaşmıyor ki vatandaşın ekonomik sıkıntıları hangi boyutta yaşadığını bilsinler.

Bakın şu anda tüm dünya pandemi salgını ile boğuşuyor. Sıkıntı her yerde var ancak diğer ülkeler bu süreçte vatandaşına her türlü kolaylığı sağlarken, onları evlerinde tutarken ihtiyaçlarını karşılıyor, borçlarını yapılandırıyor. Her konuda destek oluyor. Bizim ülkemizde ise yapılan pandemi desteği çok yetersiz kaldı. Esnafa 6 ay ödemesiz kredi verildi. Alanlar ise ödemesi geldiği için şimdi bu kredileri nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Vergi ve SGK prim borçluları başta olmak üzere birçok alanda yapılandırma çıkarıldı. Siz bir taraftan işyerlerini kapatacaksınız, diğer taraftan esnafa borçlarını öde, aksi halde yapılandırma bozulur diyeceksiniz. Esnaf siftah etmeden kepenk kapatıyor. Zaten bazılarını devlet kapattı, bazıları ise iş olmadığı için kendiliğinden kapandı. Yanındaki çalışanları ya işten çıkardı, ya da ücretli izne ayırdı. Bu yolla insanlara denildi ki, günlük 39 lira ile nasıl geçinirsen geçin… Biz kendi çiftçimize destek vereceğimize ithalatla yabancı çitçilere destek olduk.

İktidara her fırsatta çağrıda bulunduk. Ülkemiz için, vatandaşımız için yapılacak her doğru işi getirin meclise destek verelim dedik ancak onlar hep başka işlerle uğraştılar” diyerek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları anlatmaya çalıştı.

BU SÜREÇTE EĞİTİMDE DE SINIFTA KALDIK

Mart ayında başlayan pandemi sürecinde okulların tatil edildiğini, geride bıraktığımız Eylül ayında ise kısmen yüz yüze, kısmen de uzaktan eğitimle okullarda eğitim-öğretim faaliyetinin başladığını belirten CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Geçtiğimiz günlerde önce ilk ve orta öğretim kurumlarını, sonra da ana sınıfı ve kreşler kapatıldı. 8 ve 12’nci sınıflar için birçok önlem alındığı söylendi ancak 8’nci sınıfların katıldığı son sınavda, eğitimde çocuklarımızın ne durumda olduğu gözler önüne serildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı bir anket düzenledi. 1230 okulda, 75 bin öğrencinin katıldığı bir anket…

Öğrencilerin % 0.2’si ancak soruyu anlayabiliyor ve sorunun içinde gizlenmiş cevabı bulabiliyor. % 86’sı fen bilgisinde orta düzey ve altında... % 16’sı dört işlemi yapamıyor. % 36.7’si matematikte iki mesafe arasındaki kilometre hesabını yapamıyor. Yine % 36.7’si Türk lirasını yabancı paraya çeviremiyor. Her 4 öğrencinin biri de harita okumayı bilmiyor. Bu sadece 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik anketin sonuçlarından bazıları.

Önce anket yayınlandı, sonra ne olduysa anket sistemden kaldırıldı.

Sonra diyoruz ki neden Türk Bilim Adamı yeteri kadar yetişmiyor. Neden yurdumuzdan dışarıya beyin göçü yaşanıyor diye soruyoruz. Ne yazık ki ekonomi gibi bu süreçte eğitim sistemi de sınıfta kaldı” dedi.

HATADAN DÖNÜLDÜ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, geçtiğimiz yıl Gümüşkesen Anıtı alanı içerisinde inşaatına başlanılan yeni müze binasının, yapım çalışmalarının iptal edildiğini belirterek; “Yapılacağını duyduğumuz zaman da yanlış olduğunu dile getirmiştik ancak her zaman olduğu gibi yine kimseyi dinlemediler ve inşaata başladılar. Sonradan yanlış olduğunu anladılar ve inşaatı durdurdular. Yani hatadan döndüler.

Hatırlarsınız Sayın Cumhurbaşkanı Ardahan’da yapılan bir anıt için ‘Ucube’ demişti. Ben de yeni müze binası için aynı sözü kullanmıştım. Şimdi o ucubenin yapımından vazgeçildi. Ancak inşaatı iptal etmek yetmez. O projenin uygulanmasına kimler izin verdiyse hesabı da hukuk önünde sorulmalı. Çünkü vatandaşın parası çöpe atıldı. Yazık değil mi?” dedi.

ÖLÇÜM YAPILIYOR ANCAK SONUÇ YOK!

Milletvekili Özcan, Muğla genelinde 7 ayrı noktada hava kirliliğini ölçen merkezin bulunduğu hatırlatarak; “Kış aylarının başlamasıyla hava kirliliği, özellikle Milas’ta yine gündemde. Atapark’a bir ölçüm aracı konuşlnıyor, ölçüm yapıyor. İyi güzel de ne kadar kirliliğin olduğunu gösteren bir sonuç yok ortada. Sisteme girildiğinde görülmüyor. Yetkilileri arayıp soruyoruz, tatmin edici bir cevap vermiyorlar” diye konuştu.

DOĞALGAZ MUTLAKA ÖNÜMÜZDEKİ YIL GELMELİ…

Hava kirliliğinin önlenmesi için mutlaka Milas’a doğalgazın bağlanması gerektiğini belirten CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Yeterli sayıda abone var. Organize sanayi bölgesi de önümüzdeki faaliyete geçecek. Doğal olarak burada bir zarardan söz etmek mümkün değil. Bir an önce çalışmalara başlanılmalı ve halka duyurulmalıdır” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık