Kabotaj Bayramı kutlamaları başladı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Güllük’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, ardından Türk deniz şehitlerine saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı. Kabotaj Bayramı kutlamaları, Pazar günü geleneksel yarışmalarla ve Pazartesi günü Milas Belediyesi’nin düzenleyeceği konserle devam edecek.

Kabotaj Bayramı kutlamaları başladı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın ilan edilişinin 96. Yıldönümü kutlamaları kapsamında planlanan etkinlikler Güllük’te başladı. Saat 10.00’da bir araya gelen Milas protokolü, Atatürk Anıtı önünde resmi tören gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemine ithafen Güllük Liman Başkanı Mahmut Mumcu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. O anlarda Güllüklü denizciler, teknelerin sirenlerini çalarak deniz şehitlerine olan saygısını gösterdi.

Milas protokolü, daha sonra Ninno İbram isimli tekneye çıkarak denize açıldı. İlçe protokolü, Türk deniz şehitleri anısına Güllük açıklarında denize çelenk bıraktı.

 

GELENEKSEL YARIŞMALAR PAZAR GÜNÜ

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Güllük’te geleneksel hale gelen yarışmalar Pazar günü gerçekleştirilecek. Deniz tutkunları, saat 10.00’da Güllük Merkez İskele’de bir araya gelecek. Yarışmalar kapsamında; 18 Yaş altı 100 metre serbest yüzme, 18 Yaş üstü 100 metre serbest yüzme, 18 Yaş altı 50 metre serbest yüzme,  9-13 HP Balıkçı Teknesi Yarışları, 28-32 HP Balıkçı Teknesi Yarışları, 56-100 HP Balıkçı Teknesi Yarışları, 100 HP üzeri Balıkçı Teknesi Yarışları, Denizden Tabak Çıkarma Yarışması, Yağlı Direk Bayrak Alma Yarışması yapılacak, renkli görüntüler oluşacak. Yarışmaların ödül töreni ise aynı gün gerçekleştirilecek.

 

MİLAS BELEDİYESİ’NDEN KONSER

Tarihler 4 Temmuz Pazartesi’yi gösterdiğinde ise, Milas Belediyesi’nin organizasyonuyla konser etkinliği düzenlenecek. Sakiler grubunun katılacağı konser, saat 21.00’de Güllük Belediye Meydanı’nda yapılacak. Sakiler grubu Güllük’te şarkılarını seslendirecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık