Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Güllük’te sade bir törenle kutlandı.

Kabotaj Bayramı kutlandı
  • 01 July 2021, Thursday 16:41

Güllük Liman Başkanlığı organizasyonunda Kabotaj Bayramı’nın 95. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşen tören, Milas Belediyesi Şehir Bandosu’nun İstiklal Marşı’nı çalması ve Atatürk Anıtı’na sunulan çelenk ile başladı. Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Milas İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya ve Güllük Liman Başkanı Selçuk Arslan katıldı.

“En Önemli Bayramlarımızdan”

İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunumunun ardından konuşan Güllük Liman Başkanı Selçuk Arslan, denizciliğe sahip çıkılmasının son derece önemli bir konu olduğunu belirterek Kabotaj Bayramı’nı kutladı. Resmi törenin ardından Sahil Güvenlik Teknesi ile denize açılan protokol, deniz şehitleri adına denize çelenk bıraktı. Kabotaj Yasası’nın denizlerdeki hakimiyet hakkımız olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Kabotaj Bayramı’mız en az diğer ulusal bayramlarımız kadar önemlidir ve değerlidir. Bugün pandemi tedbirleri doğrultusunda bir anma töreni gerçekleştirdik ve kahraman deniz şehitlerimizi anmak adına çelenk bıraktık. Bu vesileyle, denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmak temennisiyle, tüm denizcilik camiasının ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, kahraman deniz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Bu yılki kutlamalar, eski yıllarda olduğu gibi halkın da yoğun şekilde katıldığı çeşitli deniz yarışları, yüzme , yağlı direk ucundan bayrak alma vb. Gibi etkinlikler olmadan, sadece denize çelenk bırakma seramonisiyle sınırlı yapıldı.

Kutlama, ptorokolün Plot Global Cafe’de kahvaltı yapması ile sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis