Kadın Üretici Pazarı’nda herşey el emeği göz nuru

​​​​​​​Uzun yıllar Milas’ta İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan, yaklaşık iki yıl önce ise Köyceğiz’e atanan Eşref Arslan’ın katkılarıyla ilçeye kazandırılan Kadın Üretici Pazarı’nda tüketiciyle buluşturulan herşey el emeği göz nuru…

Kadın Üretici Pazarı’nda herşey el emeği göz nuru
  • 04 December 2022, Sunday 11:37

Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu ile kurulan Kadın Üretici Pazarı, 70 kadın üreticinin, el emeği göz nuru ile yetiştirdikleri, ürettikleri ürünleri tüketici ile buluşturmaya devam ediyor.

Pazarın Köyceğiz Kaymakamlığı’nın himayesinde oluşturulduğunu, belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, “Uzun yıllar Milas’ta görev yaptım. Görev sürem boyunca Milas’ta da üreticinin ve tüketicinin faydasına olan fuarların, etkinliklerin düzenlenmesinde çabalarımız olmuştu. Köyceğiz’e gelir gelmez ise Kadın Üretici Pazarımızı kurduk. Bu projenin amacı kadın çiftçilerimizin pazar zincirinde yer almalarını, ürettikleri ürünlerin satış ve tanıtımını yapmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak” dedi.

2020 yılı içerisinde Köyceğiz’de oluşturulan Kadın Üretici Pazarı’nın Muğla’da başka bir örneğinin bulunmadığına dikkat çeken Arslan, “Pazar kurulduktan sonra internet üzerinden de ürün satışına başlanıldı. İnşallah kısa süre içerisinde Kadın Üreticiler Kooperatifimizi de kuracağız. Amacımız Köyceğiz’in değerlerini il sınırları dışına da taşımak” dedi.

Bu yıl içerisinde Köyceğiz Portakalına coğrafi işaret aldıklarını da ifade eden Arslan, “2023 yılı içerisinde ise TAKEP projesi kapsamında Keçi Boynuzu Üretimi Yaygınlaştırılması Projesi, Sofralık ve Kurutmalık İncir Yetiştiriciliği Projesi, çeşitli sebze üretimi yaygınlaştırılması projesi, nohut üretimi yaygınlaştırılması projesi ve Kayın Mantarı Üretimi Projesi kapsamında üreticilerimize tohum ve fide dağıtımları yapmayı planlıyoruz. Ayrıca 2023 yılında yapmayı planladığımız portakal hasat festivali ile coğrafi işaret almış Köyceğiz Portakalının yurt içi ve yurt dışına tanıtımını yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bal, zeytin, zeytinyağı, bitkisel ve hayvansal ürünlerin yanı sıra, evlerinde hazırlamış oldukları yemek ve tatlı çeşitleri ile el sanatları ve örgü çalışmalarının yer aldığı Kadın Üretici Pazarı, Perşembe günleri Pazar yerinde kuruluyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık