Otizmli birey ailelerine SOBE’den atölye eğitimi

Milas Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile SOBE Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte otizmli birey ailelerine yönelik “Temel Beceriler Eğitimi” atölyesi gerçekleştirildi.

Otizmli birey ailelerine SOBE’den atölye eğitimi
  • 04 December 2022, Sunday 11:32

Merkezi Konya’da bulunan ve Türkiye’nin en kapsamlı otizm odaklı vakıflarından SOBE’yle Milas Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde bir ilke imza atıldı.

Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan otizmli bireylerin ailelerine yönelik ABA temelli beceri atölyesi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte SOBE Vakfı Sürekli Eğitim Koordinatörü Zeynep Takı Kapıdaş ve Yaygınlaştırma Birimi Koordinatörü İbrahim Halil Çetin ailelere bilimselliği kanıtlanmış ABA eğitim modeli referanslı sunum yaptı.

Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile eğitim danışmanlığı ve dış denetim olarak bir işbirliği modeli geliştirdiklerini anlatan Kapıdaş, SOBE Vakfı eğitim modelinin Muğla genelinde Milas’ta da uygulanmaya başladığını, otizmli bireylerin çok daha profesyonel bir eğitim almalarının sağlanacağına vurgu yaptı.

Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Demet Çapraz da, kurum olarak otizimli birey ve özel gereksinimli tüm kişilerin ihtiyaç duydukları en iyi eğitim disiplinlerinin uygulanması için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Kurum olarak başından bu yana vizyonumuz özel bireylerimizin en iyi şartlarda ve en doğru eğitimcilerle buluşturulması olarak belirlenmişti. Bu kapsamda SOBE Vakfıyla çok önemli bir işbirliğine imza attık. Artık Milas’ta SOBE Vakfı’nın ülke ve uluslararası anlamda da kabul görmüş eğitim modelini uygulayacağız. Bugün velilerimize yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Çünkü eğitimde ailenin katılımı oldukça önemli. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı da artarak sürdüreceğiz.” dedi.

Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte velilerin soruları da yanıtlandı. Etkinlik daha sonra toplu fotoğrafın ardından son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık