Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kadrolu işçilerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den istekleri

Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler için daha önce, sendika ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında, süresi bu sene sonunda bitecek olan üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı.

Kadrolu işçilerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den istekleri

Sözleşme ile kadrolu işçilere, her yıl % 10 maaş artışı ve % 2 de enflasyon farkı zammı verilmişti. Ekonomik kriz ve sürekli gelen zamlardan dolayı, yaşamın herkes için katlanılmaz hale geldiğini, her şeye gelen aşırı zamlardan dolayı % 2 enflasyon farkının çok yetersiz kaldığını belirtiyor, işçiler.

İlçe belediyelerinin toplu iş sözleşmelerinde düzenlemeye giderek, işçisine % 40 enflasyon farkı zammı verdiğini dile getiren MBB kadrolu işçileri; ilçe belediyelerinin işçileri için yaptığı düzenlemenin aynısının, Büyükşehir tarafından kendileri için de yapılmasını istiyorlar.

Kadrolu İşçiler şöyle diyor: "Enflasyonun yüzde 80 olduğu şu dönemde, iğneden ipliğe, her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bizim sözleşmede yüzde 10'un üzerine yüzde 2 enflasyon farkı verildiğinden; maalesef enflasyon farkı olarak bu sene (2022) için yüzde 2 zam almış olduk. Bizler bu yüksek zamların altında eziliyoruz. Psikolojik olarak rahat görev yapamıyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizi rahatlatacak, enflasyon karşısında bizi boynu bükük bırakmayacak bir enflasyon fark artışı vermesini istiyoruz."

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık