Kamyon – TIR garajı yeniden gündemde..

Milas’ta karayolları kenarına park eden ağır vasıtalara çarpma sonucu yaşanan trafik kazalarının can aldığını ifade eden vatandaşlar, bu tür parklara müsaade edilmemesini istedi. Trafik ekipleri bu yönde denetim yaparken; kamyon ve TIR park edecek bir garajın olmamasına dikkat çeken şoförler ise Milas’a bu alanda hizmet sunabilecek bir garajın yapılması gerektiğini söyledi.

Kamyon – TIR garajı yeniden gündemde..
  • 23 December 2021, Thursday 10:20

Milas’a bağı Beçin Mahallesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü gece 48 LM 748 plakalı otomobilin sürücüsü İpek Yalçın, henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek karayolu kenarında park halindeki bir dorseye çarparak kaza yaptı.

Yaralı olarak Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 27 yaşındaki İpek Yalçın doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yalçın’ın naaşı, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

KARAYOLU KENARINDAKİ DÜZENSİZ PARKLANMALAR YENİDEN GÜNDEMDE…

Acı haber, ilçede karayolu kenarında ağır vasıtalar tarafından oluşturulan parkları Milas gündemine taşıdı. Bu tür parklanmaların geçmişte olduğu gibi bugün de can kayıplarına ve ciddi yaralanmalara sebep olabilecek kazalara davetiye çıkardığını ifade eden vatandaşlar, güvenlik güçlerinden bu konuda denetim yapılmasını istedi.

Öte yandan kamyon ve TIR’ların kentin ara caddelerinde ve sokaklarında gelişigüzel parkettikleri ve trafik akışını çok büyük ölçüde güçleştirdiği de biliniyor ve vatandaşların çok yönlü şikayetlerine neden oluyor.

Trafik güvenliğinin sağlanması için düzensiz parklar konusunda da denetimleri sıklaştıran yapan polis ve jandarma trafik ekipleri, sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme ve park yapan taşıtlara ve trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uyguluyor.

SORUN ÇÖZÜMÜ: KAMYON GARAJI

Bu tür denetimlerin kazaya sebebiyet verebilecek parklanmaları bir nebze önlese de kalıcı çözüm sunmadığını ifade eden kamyon ve TIR sürücüleri, “Lojistik anlamında ciddi bir yükü sırtlayan kamyon ve TIR sürücüleri olarak, bizler de uygunsuz yerlere araçlarımızı park etmek istemeyiz. Uzak mesafelere ve tenha yerlere park ettiğimizde araçlarımızın yakıtı ve aküleri çalınıyor. Bizler de bu sorunların çözümünü arzu ediyoruz. Milas’a bir kamyon, TIR garajı kazandırılması ile bu sorunların kalıcı olarak çözüleceğini umuyoruz. Bu konuda gerek kamu gerekse özel teşebbüslerin yardımını bekliyoruz.” diye konuştu.  

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık