Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

KARACA BU KEZ YAVRUVATAN’DAN SESLENDİ “Can çekişen Anadolu Medyası Acil Çözüm Bekliyor”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, bu kez de Kıbrıs’tan seslendi. Karaca, “Anavatan’dan defaatle yaptığımız çağrılar yanıtsız kaldı. Şimdi de Yavruvatan Kıbrıs’tan sesleniyorum; Anadolu basını batıyor ve acil çözüm bekliyor” dedi.

KARACA BU KEZ YAVRUVATAN’DAN SESLENDİ  “Can çekişen Anadolu Medyası Acil Çözüm Bekliyor”

KKTC’de yayın yapan Diyalog Medya Grubu’na ait olan Diyalog Gazetesi’nin Beşinci, Diyalog TV’nin de Dördüncü Yaşı’nın kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki tüm yetkililere seslenen TGF Genel Başkanı Karaca şunları söyledi:

“Anavatanımız’da ard arda yaptığımız açıklamalardan ne yazık ki yeterince sonuç alamıyoruz. Can çekişen Anadolu basını adına ilgililere sürekli olarak sesleniyoruz, ne var ki imdat çağrılarımız her seferinde yanıtsız kalıyor. Bu nedenle şimdi de, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve medyadan sorumlu yetkililere, Yavruvatan Kıbrıs’tan seslenmek istiyorum. Anadolu basını ülkemizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatıdır. Ancak son derece önem taşıyan bu güvencemizi neredeyse yitirmek üzereyiz, çünkü yerel basınımız içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde, adeta olmak ya da olmamak mücadelesi veriyor.   Son aylarda ard arda kapanmaya başlayan yerel gazete ve televizyonlar, aslında hazin bir yerel medya depreminin habercisidir. Kağıt başta olmak üzere yazılı basında temel girdilere yönelik tedbirler alınmalı, sübvansiyonlar sağlanmalı, uygun kredibilite koşulları sağlanmalıdır. Bununla birlikte, yerel televizyonların uydu kiraları mutlak surette makul düzeye indirilerek, TL bazında, kabul edilebilecek bir seviyede sabitlenmelidir. Türkiye’den duyulmak istenmeyen sesimiz, inşallah,  ülkemizin ayrılmaz parçası olan KKTC’den duyulacaktır.”

Diyalog Medya Grubu’nun etkinliğine, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki dönem Cumhurbaşkanları Derviş Eroğlu ile Mehmet Ali Talat başta olmak üzere çok sayıda Bakan, siyasi parti liderleri,  bürokratlar, üniversite temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, meslek örgütleri başkanları ve gazeteciler katıldı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık