KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2023 Katı Atık Ücret Tarifeleri belli oldu

KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
  • 07 November 2022, Monday 16:58

Milas Belediyesi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısı,  bugün saat 14:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. 9 asıl 7 ek gündem maddesiyle yapılan Meclis Toplantısı’nda, 2023 Mali Yılı Katı Atık Ücret Tarifeleri konusundaki Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

Katı atık ücretlerinde, geçen yılki rakamlara göre iki katı kadar bir artış olduğu görülürken, konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, artışların çok büyük ölçüde enerji ve personel maliyetlerindeki artıştan kaynaklandığını belirtti.

Buna göre, Köy Yerleşik Alanlarındaki konutlarda 2022’de uygulanan aylık Katı Atık Ücreti 16,50 TL iken, 2023’de 29,50 TL.olarak uygulanacak. Belediye hudutlarındaki konutlarda ise 2022’de aylık 19,80 TL iken, 2023’de 34,50 TL olarak uygulanacak.

BAŞKANDAN ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ’NE ÇAĞRI

Meclis toplantısının başında, dün saat 15:30’da Çamköy’de, bölge köylerindeki vatandaşlar için yapılacak tohum desteği dağıtımına Meclis toplantısı sonrasında tüm meclis üyelerini davet eden Başkan Tokat, Hafta sonu yapılacak Zeytin Hasat Şenliği’nin kortej yürüyüşünün, Cumuartesi günü sabah saat 10:00’da Salı Pazarı alanından başlayacağını belirterek, tüm meclis üyelerini korteje katılmaya davet etti.

APLANGEÇ PARKI

Hayıtlı Ahmetçavuş Mahallesi sakinlerinin, ilçemiz Balavca Deresi kenarında yer alan Aplangeç Parkı’na “Üç Fidan/Aplangeç Parkı” ismi verilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu ise, 2 CHP’li üyenin isim verilmesine evet demesine karşın, İYİ Parti ve AKP’li üyenin ‘zaten Belediye Meclisince Aplangeç Parkı isminin daha once verilmesi nedeniyle, isim değişikliği için nitelikli çoğunluk gerektiğinden, konunun meclis gündemine gelmesini istemeleri nedeniyle konu meclisin gündemine geldi. AKP’li üye Hasan Çemrek, eskiden meclisin Aplangeç ismini vermesi nedeniyle isim değişikliğine karşı çıktıklarını belirtti. İYİ Partili Gürsel İnce ise, “geçmiş yıllarda böyle bir isim verildiğini hatırlıyoruz. Komisyon olarak Park Bahçelere sorduk, resmi adı yok deniliyor, ama eski Meclis kararlarının taranması gerekir. Çünkü eskiden karar alındıysa, şimdi değiştirmek için nitelikli çoğunluk gerekiyor. Bu nedenle Yazı İşleri’nin eski meclis kararlarını taraması gerek” dedi. Başkan Tokat da, Meclis kararlarının 2009 yılından bu yana bilgisiyar ortamında arşivlendiğini, ancak daha öncekilerin dosya olarak arşivli olduğunu, bunun tespiti sonrası konunun ele alınmasının doğru olacağını belirtti ve bu konuda bir meclis kararının olup olmadığının Yazı İşleri Müdürlüğü’nce incelenmesine karar verildi.

Meclis, diğer konuların karara bağlanması sonrası, bu yılki son meclisin 5 Aralık saat 14:00’de toplanması kararı alındıktan sonra sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık