Katı atık şikayeti!..

Zeytinlikuyu’da yaşayan bazı site sakinleri, özenli davranarak, organik atıklar yanında, karton, şişe vb. türünden katı atıkları ayrıca toplayarak, geri dönüşüme gitmesini sağlamak için çaba gösteriyorlar.

Katı atık şikayeti!..

Ancak, normal çöplerin toplanmasına karşın, uzunca zamandır katı atıkların alınmadığından yakınan Zeytinlikuyu sakinleri, “biz, sorumluluk duyarak, katı atıkları ayrı bir yerde toplayarak, bunların geri kazanımının sağlanması için çaba gösteriyoruz. Kağıt, karton, pet şişe ve ambalaj, cam vb. atıkları ayrıca depolayarak, görevlilere teslim ediyoruz. Burada birkaç site ve vatandaşlar bu konuda güzel gayret gösteriyorlar. Ancak uzunca zamandan beri normal çöplerimiz alınmasına karşın, katı atıklar alınmıyor. Artık depolayacak yerimiz de kalmadı. Tam tersine, kirlilik oluşturmaya başladı. Lütfen bu sıkıntımızı yetkililere iletiniz” diye, konuyu gazetemize ilettiler.

Konuyla ilgili yaptığımız araştırmada, Milas Belediyesi’nin bir ay once Katı Atık İhalesi’ni yaptığını, yüklenici firmanın belli sayıda araç ve gereçle işe başlaması gerekirken, bir türlü bu sayıda araç ve ekipmanla işe başlamadığı için bu tür toplama eksikliklerinin yaşandığını, Milas Belediyesi’nin kendi ekipleriyle bu açığı kapatmaya çalıştığını, ancak yetemediğini öğrendik. Başkan Tokat, “ikinci bir ihaleye kadar zaman kaybı yaşamayalım diye, biraz sure verdik, ancak şikayetler gelmeye devam ediyor. Bu gidişle ihaleyi iptal edicez” dedi. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada da, Başkan’ın durumu ilettiği anlaşılan Belediye Temizlik İşleri’nden arayan yetkililer, “yükleniciye, bu akşama kadar müdahale edip almasını isteyeceğiz. Almazsa, yarın sabah biz diğer ekiplerimizle alacağız” diyerek, konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belli etiler. Teşekkür ediyor, işlerin düzene girmesini diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık