Kaymakam Böke, Ören’de susam tohumu dağıttı..

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi” programına katıldı. Program kapsamında vatandaşlara susam tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü patenti ile geliştirilmiş, yüzde yüz yerli, toplam 600 dekar alanda ekilimi gerçekleştirilecek olan 130 kg susam tohumu, üretici ile buluşmuş oldu.

Kaymakam Böke, Ören’de susam tohumu dağıttı..

Bölgede önemli  bir  yeri  olan  susam  tarımının  düşüş  eğilimini  kırmak  ve  üreticinin  ilgisini  yeniden canlandırmak  amacıyla dağıtılan  tohumlarla,  üreticinin uzun  yıllara  dayanan  susam  tarımı  tecrübesi  değerlendirilerek,  marka  niteliği  bulunan “Gökova Susamı” üretiminin sürdürülebilirliği konusunda önemli bir adım atılmış oldu.

TUİK verilerine göre ülkemiz toplam susam üretiminin %11’i Muğla İlinde yapılıyor. Bölgemizde “Gökova Susamı” olarak bilinen ve uzun yıllardır geleneksel olarak üretimi yapılan susamın, neredeyse tamamı  Gökova  körfezi  olarak  tabir  edilen  alanda yetiştiriliyor. Ören Mahallesi bu alan içerisinde çok önemli yer tutmakta ve bölge üreticisi uzun yıllara dayanan susam üretim tecrübesine sahip.

Susam tohumu dağıtımı sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Kaymakam Böke, “başta Sayın Valimiz ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese” teşekkür ederek, “üretimden yana olacağız. Ne kadar üretirsek o kadar güçlü olacağız. Hayırlı ve bereketli  olmasını dilerim” dedi.  

         

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık