Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gönülleri fethettiler…

Önceki gün akşam saat: 18.00 ila 22.00 arası Vatan TV’de yayınlanan ‘Yörük Kızı’ adlı programın konukları olan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği üyeleri ve yöresel sanatçımız Turgut Taş, 4 saat süren programda, Türkiye’nin dört bir tarafından geniş bir kitle tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Gönülleri fethettiler…

Fatoş Kadıoğlu ve Kemal Özgün’ün sunduğu programda, ilçemiz mutfağından örneklerin yanı sıra, zeytin ve zeytinyağı, tarihi Milas Halısı, Çam Balı ve Milas’ın kültür turizmindeki yeri de süre elverdiği ölçüde tanıtılmaya çalışıldı.

Yöresel sanatçımız Turgut Taş türküleri ile geceye renk katarken, bayan ve erkek halk oyunları ekibi, sergiledikleri performansla tüm izleyenlerin gönlünü fethetti. 4 saat boyunca canlı olarak yayınlanan programda, yurdun birçok yerinden canlı yayını izleyen, cep telefonları aracılığıyla programı yayınlayan izleyiciler, televizyon yayınlarının en çok izlendiği zaman dilimi olarak bilinen ‘Prime Time’de programı üst sıralara taşıdı.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı ve aynı zamanda Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı olan Erkan Turgut ve arkadaşları başta, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer’in gönderdiği hediyeler olmak üzere; Ören Çökertme, Karacahisar, Çamovası, Kavaklıdere ve ilçemizden gelen yöresel yiyecekleri tanıtarak, programın sunucularına, saz ekibine ve kanal çalışanlarına hediye ettiler.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, “Derneğimizin kurulduğu günden bu yana bizlere her konuda destek veren; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve ilçemizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına teşekkür ediyoruz. Yine bu süreçte Muğla-Bodrum-Fethiye dernek başkanlarımız da bizlere her daim destek verdiler. En büyük teşekkür ise kuşkusuz başta Milaslı hemşehrilerimiz olmak üzere bölgemizdeki yörüklerimize sunuyoruz” diyerek, katıldıkları programın yurt genelinde ciddi bir ses getirdiğini söyledi.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis