Kaymakam Böke; “Vatandaşımızı rahatlatıcı uygulamaları hayata geçirmeliyiz”

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Yaşanılan pandemi sürecinde vatandaşları rahatlatıcı uygulamaları hayata geçirmeliyiz” dedi.

Kaymakam Böke; “Vatandaşımızı rahatlatıcı uygulamaları hayata geçirmeliyiz”
  • 03 June 2021, Thursday 14:32

Ülkemizde ve dünya genelinde yaşanılan pandemi sürecinde 1 Haziran itibariyle yeni bir döneme girilirken, özellikle genç çiftlerin merakla beklendiği düğün sezonu öncesinde AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ile Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgilergil ve dernek üyelerinden oluşan bir heyet Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’yi makamında ziyaret ederek, talep, istek, görüş ve önerilerini aktardılar.

Ziyarette ilk olarak kısa bir konuşma yapan AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, düğün sezonu öncesinde dernek yönetimi ve üyeleriyle birlikte yaşanılan sıkıntıları aktarmak, hem vatandaşlar hem düğün salonu işletmecileri hem de organizasyon firmaları ve müzisyenler adına sorunları dile getirmek için geldiklerini ifade etti.

Milas’ta geçtiğimiz yıl düğün sezonunda bazı sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgilergil, “Bu yıl da İçişleri Bakanlığı’mız tarafından yeni bir genelge geldi. Bu son genelgede bazı ucu açık noktalar var. Özellikle düğünlerde müzik yayını konusunda.  Bu konuda Muğla’da farklı ilçelerde farklı uygulamalar var. Yapılan denetlemelerde zaman zaman sivil ekipler geliyor ve düğündeki durumu görüntülemek istiyorlar. Bu anlamda da kişiler görevlilerin kim olduğunu bilmediği için izinsiz olarak kendi fotoğraf veya görüntülerinin çekildiğini düşünerek görevlilere tepki gösteriyor ve olumsuz bir durum ortaya çıkıyor. Bu anlamda denetlemeye gelen görevliler resmi güvenlik güçlerinden olursa veya görevlilerin üzerlerinde ona göre uygun bir kıyafet olursa bu sorunları da yaşamayacağımızı düşünüyoruz. İkram konusunda yemek yasak, ancak sıcakla birlikte tek kullanımlık pet sular ve içeceklerin de yasak olmaması gerekli” dedi.

Kendisine iletilen konuları tek tek not alan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, müzik yayını konusunda son genelgede kısıtlayıcı bir ifade olmadığını ancak müzikle birlikte davetlilerin bir araya gelerek oynamaması gerektiğini belirterek; “Oynamak isteyenler bir arada olmak yerine kendi masaları etrafında veya mesafeli bir şekilde oynamalılar. İnsanlarımız uzun zamandan bu yana sıkıldılar ve bunaldılar. Yeni bir dönemdeyiz ve bu süreçte vatandaşlarımızı rahatlatıcı uygulamaları hayata geçirmeliyiz” dedi.

Düğünlerde müzik yayının olabileceğini ancak müzik sesinin çok yüksek olmaması gerektiğini de ifade eden Kaymakam Böke; “Yiyecek konusunda son genelgede net bir şekilde yasak olduğunu görüyoruz. Ancak sıcak yaz aylarında su tüketilmesi önemli. Bu anlamda tek kullanımlık su ve içeceklerin kişiye özel dağıtılması konusunda bir sorun yok. Düğün salonlarını denetlemeye gelen görevliler hususunda güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimizle görüşerek istek ve talepleriniz konusunda görüşmelerde bulunacağım. Ancak bu konuştuklarımız bu gün ve hatta şu an için geçerli. Salgının ilçemizde seyri konusunda yeni tedbirler almak gerekirse durum değişebilir. Ayrıca bakanlığımız tarafından yeni bir genelge gönderilirse de bu durum değişebilir” diyerek, maske-mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulundu.

Ziyarette, AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik ve Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgilergil tarafından Kaymakam Böke’ye çiçek takdim edildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık