Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kaymakam Böke ve Başkan Tokat’tan 19 Mayıs kutlama mesajı

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yılını kutlamak amacıyla birer mesaj yayınladılar.

Kaymakam Böke ve Başkan Tokat’tan 19 Mayıs kutlama mesajı

Kaymakam Böke'nin “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama mesajı şöyle:

 “Yokluk ve yorgunluk içinde bulunduğu bir dönemde 'Ya istiklal, ya ölüm' anlayışıyla hareket ederek Dünyanın güçlü ordularına karşı bağımsızlığını kazanan Türk ulusunun tarihinde çok anlamlı günler vardır. Ama 19 Mayıs 1919 tarihi bütün bunların başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 denildiğinde aklımıza, top, silah, savaş gemileri, uçaklar, tanklar, yüz binlerce asker ve ordu gelmez. 19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır ve Türk ulusunun sesinin yükseldiği gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bugünü, ülkenin geleceği olan gençlere, vatanı onlara emanet ederek bayram olarak armağan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal'in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümünü kutlamaktayız. Vatanın bağımsızlığı ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını veren bu millet, ülkenin geleceğinde söz sahibi olan gençliğiyle birlikte hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma gayreti içerisinde olan gençlerimiz; sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz. Tüm milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 19 Mayıs kutlama mesajı da şöyle:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 ulusal bağımsızlığımıza doğru atılan önemli bir adımın başlangıcıdır. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Güçlü bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçileri gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz.

Bu düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık