Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kayseri Kocasinan'da Leylekler İçin Güvenli Yuva

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, ilkbaharın habercisi olan leyleklerin göç yolu üzerinde bulunan Kızılırmak Havzası’ndaki kırsal mahallere leylek yuvası yaptı.

Kayseri Kocasinan'da Leylekler İçin Güvenli Yuva
  • 10 February 2021, Wednesday 9:55

KAYSERİ (İGFA) - Nisan ayı ile birlikte Afrika kıtasından kuzeye doğru yola çıkan leyleklerin, konaklama ve geçiş yeri haline gelen Türkiye’de 120 günlük kuluçka dönemi ve yavrularının büyümesinin ardından Ağustos ayı ile birlikte yeniden Avrupa ve Balkanlardan Afrika’ya doğru dönüşe geçiyor. Bu doğrultuda baharın müjdesi olarak kabul edilen leyleklerin göç yolu üzerinde bulunan Kızılırmak Havzası’ndaki kırsal mahallerden biri olan Elmalı Mahallesi’ne leylek yuvası yapan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından talepler doğrultusunda yeni yuvaların yapılacağını belirtildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, doğadaki canlıların yaşam şartlarını daha da iyileştirmek, daha yaşanabilir bir ortam sunmak ve olası bir mağduriyetin önüne geçmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Çolakbayrakdar, ekolojik dengenin ve doğal güzelliklerin korunması için elimizden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık