KAZMA VURULMADIĞI TAKTİRDE MİLAS’A DOĞALGAZ GELİYOR DİYEMİYORUM

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, İlçemizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, öğretmenlik meslek kanunu ve çevre yolu, tarihi alanlar ve ekonomik konular ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KAZMA VURULMADIĞI TAKTİRDE MİLAS’A DOĞALGAZ GELİYOR DİYEMİYORUM
  • 09 February 2022, Wednesday 9:22

Arasta parkta bulunan CHP İlçe Başkanlığı hizmet binasında yapılan basın açıklamasında Milletvekili Özcan’a CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Turhan ve Vekilin danışmanı Mehmet Yaşar Yiğit eşlik ettiler.

CHP Muğla Milletvekili Özcan sözlerine “Son birkaç aydır ülkemiz ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Ülkemiz hem idari hem de ekonomik anlamda yönetilemiyor. Adeta rüzgâra kapılmış bir yaprak gibi, tam manasıyla savruluyoruz. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde hiçbir vatandaşımız umut ifade eden söylemlere sahip değil. Karamsarlık ve umutsuzluk içerisinde bir çıkış arıyor. Biz de diyoruz ki; Ülkemiz zengindir.  Tüm ekonomik sorunların üstesinden gelebilir. Bunun için hak, hukuk ve adalet içerisinde ve eşitlikçi bir anlayışla ve paylaşımcılıkla, uluslararası kriterleri de göz önünde bulundurup bunları uygulayarak, üretime önem vererek bu zorluklar aşılır. Millet İttifakı olarak iktidarımızda bunları gerçekleştireceğiz. Meclis bir hafta boyunca çalıştı. Öğretmenlik Meslek kanunu tüm direncimize rağmen çıkarıldı. Eğitim alanında okullarda yapılan güçlendirme çalışmaları, yıkılıp yeniden yapılan binalar bile bu süreçten olumsuz etkileniyor. Hayatın her alanında iliklerimize kadar işleyen zamlar inşaat malzemelerini de vurdu. Eski ödenekler ile okulların bitirilmesi mümkün değil. Okulların zamanında tamamlanması için ödeneklerin güncel koşullara göre yeniden belirlenmesi lazım” dedi.

‘VATANDAŞ RANDEVU ALAMIYOR’

Milas Devlet Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılara da değinen Özcan, “Hastanemizde hizmet sıkıntıları var. Doktorlarımız hastanemizde durmuyor. Yeni gelecek olanlar var ama yeterli mi bilmiyoruz. Bu sorun ancak Bakanlıkça çözülebilecek. Milas gibi büyük bir ilçede doktorların da yeterli sayıda atanması gerekiyor. Vatandaş randevu alamıyor” dedi.

DOĞALGAZ SORUNU

Doğalgazın olduğu yerlerde son günlerde gelen faturalarla gündemde olan, Milas’ta ise yokluğu ile yıllardır hep gündemde olan doğalgaz konusunda değinen Özcan, “ben artık kazma vurulmadığı takdirde Milas’a doğalgaz geliyor diyemiyorum. Çünkü süreç devam ediyor. Ve Milas’ın bu konuda gerçek anlamda ihtiyacı var. Bu sadece ısınmayla alakalı değil, sağlıkla ilgili de bir konu” dedi.

GÜMÜŞKESEN ANITI..

Milas’a yeni bir müze alanı kazandırılması amacıyla atılan adımların ardından Gümüşkesen Mezar Anıtı’nda ilerleyen yanlış süreci de yeniden hatırlatan Vekil Özcan, “Gümüşkesen Mezar Anıtı ile ilgili daha önce birçok kez açıklama yaptık. Fakat halen daha süreç devam ediyor. Sorunu ve çözümü sürekli ifade ediyoruz. Ama halen daha adım atılmıyor. Milas’ın tarihine ve kültürüne yapılan bir ayıptır bu. Şu anda ziyaretçi kabul edilmiyor, bina revize edilmiyor. Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Yaklaşık 5 yıldır orası kapalı” dedi.

MİLAS ÇEVRE YOLU

Orman yangınları nedeniyle bölgemizde büyük sıkıntılar yaşandığını, devlet ve belediye eliyle bir şeyler yapılmaya çalışıldığını ve bu konular hakkında da soru önergeleri verdiklerini hatırlatan Özcan, yine gündemden düşmeyen çevre yolu ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, “Çevre yolu ile ilgili de defalarca girişimde bulunduk. İki yıl oldu neredeyse. Verdiğimiz soru önergelerine cevaplar geldi. Ama gelen cevaplara göre bu eziyet devam edecek. 2021 yılsonu itibariyle yani en son verdiğimiz soru önergesinde çevre yolunun ne zaman yapılacağını yine sorduk. Çevre yolu çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Ve ayrıca ihale ilanlarının yayınlandığı yerden takip edin denildi. Yani artık soru önergesi vermeyin demek bu” dedi.

Vekil Özcan açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık