Kent Konseyi kurum ziyaretlerini sürdürüyor..

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Salı günü de TARİŞ Zeytinyağı Kooperatifi ve MİTSO’yu ziyaret etti..

Kent Konseyi kurum ziyaretlerini sürdürüyor..
  • 22 September 2022, Thursday 10:39

​​​​​​Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kaymakam ve Belediye Başkanı ziyaretleri sonrasında geçtiğimiz hafta sonu Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’ya yaptığı ziyaret sonrasında, Salı günü de TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi ve MİTSO’yu ziyaret etti.

Önce TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifini ziyaret eden Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker ve Yürütme Kurulu üyeleri, Kooperatif Başkanı Kâmil Gül ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyaret sırasında, Kent Konseyleri Yasası’nda yapılan değişiklik nedeniyle Kooperatiflerin artık Konsey üyesi olamaması konusu gündeme gelince, Başkan Serap Türker, “Biz Milas Kent Konseyi olarak ilçemizdeki tüm kurumlarla birlikte çalışmak zorundayız. Sizler üyemiz olmasanız da bizim doğal üyemiz gibi, çalışma gruplarımızda yer alabilirsiniz. Sizlerin düşünce ve önerileriniz, daima bizlerin çalışmaları için yol gösterici olacaktır” dedi.

Pek çok konunun gündeme geldiği karşılıklı sohbet sonrasında, bölgemizdeki özellikle dağlık kesimlerdeki zeytincilerin çok önemli bir sorunu olan zeytinliklere giden yolların açılması konusu gündeme geldi ve Türkiye ve Avrupa Coğrafi İşareti almış Milas zeytininin kalitesinin korunması ve artırılması için, zeytinin kasalarla taşınarak ve hasattan hemen sonra sıkıma gönderilmesinin sağlanması açısından bu konunun çok önemli olduğu görüşünde birleşilerek, bu çalışma döneminde, bu konunun bir an once çözümlenebilmesi için ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.

MİTSO ZİYARETİ..

Daha sonra Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer’I makamında ziyaret eden Kent Konseyi Yürütme Kurulu, burada da Milas’ın en önemli sorunları olarak ortada duran “Kamyon oto parkı, Milas Çevre Yolu’nun yapımı, Hastane Kavşağı, Gümüşkesen’in hapishaneden kurtarılması, atıl durumdaki binaların işleve kavuşturulması” gibi konularla ilgili olarak Milas’taki kurumlarla tekrar biraraya gelerek, bu sorunlara acilen çözüm üretilmesi kararlaştırıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık