Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kent Konseyi’nden açıklama

Milas Kent Konseyi, 17 Nisan’da gerçekleştirilen Zeytin mitingi sonrası bir değerlendirme açıklaması yayınladı.

Kent Konseyi’nden açıklama

Açıklama şöyle:

“Basına ve Kamuoyuna, 

Bilindiği gibi 1 Mart'ta "maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik" yayınlandı. Zeytinliklerin kömür çıkarmak için yok edilmesinin önünü açan bu değişiklik özellikle yöremizdeki zeytin alanlarını tehdit etmektedir.
Milas Kent Konseyi bu konuda yöre halkının itirazını duyurmak için 17 Nisan Pazar günü bir miting düzenlemiştir.
Gerekli yasal izinler alınarak düzenlenen bu mitingin hazırlanmasında Kent Konseyi miting komitesinin, Milas Belediyesinin ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin büyük emeği ve katkıları vardır.
İstanbul'dan Muğla'ya İzmir'den Aydın'a kadar birçok farklı ilden katılımcının ilgi gösterdiği bu mitingde Milas belediye başkanı Muhammet Tokat'ın konuşması sırasında gösterilen tepki hepimizi çok üzmüştür.
Bu protesto sonrasında kent konseyine yöneltilen suçlamalar yapılan mitingi değersizleştirme ve Kent konseyini itibarsızlaştırma çabaları olarak değerlendirilmiştir. 
Miting yerel ve ulusal basında oldukça ses getirmiş akabinde yargı organları tarafından, bahsedilen yönetmeliğin yürütmesi durdurulmuştur. Bu kararın alınmasında yapılan mitingin ve gösterilen tepkinin etkisi olduğuna inanıyoruz.
17 Nisan’dan bugüne geçen sürede kent konseyi, miting komitesi ve miting organizasyonu konusunda yapılan eleştirileri dinleyerek toplantılarımızda bunları değerlendirip özeleştirimizi yaptığımızın, daha sonraki süreçlerde bu hassasiyetleri dikkate alacağımızın bilinmesini istiyoruz.  
Mitingin yapılması için çaba harcayan, mitinge katılarak destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Kent konseyi olarak Milas ve yöre halkının sorunları için çalışmaya devam edeceğiz. 
Bu vesile ile, hemşehrilerimizin 1 Mayıs işçi bayramı ve hemen ardından gelen Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık