Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kent Konseyi’nden kamyon trafiği konusunda uyarı!..

​​​​​​​Ülkemizin dört bir yanından, ağır tonajlı kamyon ve TIR’ların neden olduğu kaza haberleri gelirken, en yoğun kamyon ve TIR güzergahına sahip Milasımızda hep sorun olan bu konu, bu kez Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından gündeme getirildi.

Kent Konseyi’nden kamyon trafiği konusunda uyarı!..
  • 30 August 2022, Tuesday 10:42

Dün Kent Konseyi binasında bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına açıklamayı okuyan Başkan Serap Türker, şunları söyledi:

“Son günlerde ülkemizin çeşitli kentlerinde Ağır tonajlı kamyon ve TIR ların sebep olduğu bir dizi kazada birçok insanımız hayatını kaybetmiş birçoğu da yaralanmıştır. Bu kazada hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Ne yazık ki ilçemiz Milas da Ağır vasıtaların, şehir içi trafiğinde çok yoğun olarak yer aldığı bir yerdir. Buna ilaveten, Çevre yolumuz, Bodrum transit geçiş güzergahında oldu için şehir içi trafiği normalin birkaç kat üstüne çıkmaktadır. Güllük’e maden taşıyan maden kamyonları ve inşaatlara kum, beton taşıyan ağır vasıtalar, şehir içi trafiğinde hem yoğunluğa sebep olmakta hem de kaza riskini arttırmaktadırlar.

Milas kent Konseyi olarak, benzer kazaların ilçemizde de yaşanmasını istemiyoruz ve bu konuya acil çözüm getirilmesini talep ediyoruz. Bunun için aşağıda bir dizi çözüm önerilerimizin dikkate alınarak halkımızı bu kaza risklerinden korunmasını öneriyoruz.

1-Ağır tonajlı kamyon ve Tırların şehir trafiğine girmesi engellenerek, bu araçların alternatif yollara       yönlendirilmesi,

2-Sodra dağının eteğinden Savrandan geçeceği belirtilen yeni yolun bir an önce yapılması ve ağır vasıtaların o yola yönlendirilmesi,

3-Ağır tonajlı kamyon ve tırların günün belirli saatlerinde şehir içi trafiğini kullanmasına yönelik bir düzenleme yapılması. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafiğe çıkarılmaması

4-Karayollarının sorumluluğunda olan Çevre yolumuzun yapım ihalesinin bir an önce devreye alınması.

5-Aşırı hız yapan, istihap haddinin üzerinde yük taşıyan Ağır vasıtaların denetlenerek ceza kesilmesi.

6-Çevre yolu boyunca elektronik hız kontrol sisteminin kurulması.

Tüm yetkilileri acil tedbir alınması konusunda göreve çağırıyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık