‘Kente Karşı Suçlar’ başladı bile …

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

‘Kente Karşı Suçlar’ başladı bile …

İlçemiz Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmaların sonuna gelindi… Güzergahta birçok yenilik ve buna bağlı olarak güzelleşme var… Bunlar arasında kaldırım kenarlarındaki dubalar da yeralıyor… Ama varlıkları uzun sürmeyecek gibi…

İlçemizde bundan önce de bazı yerlerdeki güzelim kent mobilyalarına yapılan muameleleri anımsayınca, bu konuda çok umutlu olunamıyor. ‘Kent Kültürü’nün yeterince gelişmediği koşullarda kamusal alanlardaki kent mobilyalarının ömürleri ne yazık ki uzun olamıyor.

Bilindiği gibi daha önce Cumhuriyet ve Ulusal Egemenlik Caddelerinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından, üst yapı çalışmaları yapılmış ve çalışmaların ardından ne yazık ki birçok ağaç ve şehir mobilyası saldırıya uğrayarak zarar görmüştü.

Benzer saldırılar, henüz tamamlanmayan Atatürk Bulvarı’nda da karşımıza çıkmaya başladı.

Kaldırım ve bisiklet yollarının bulunduğu alanlara konulan dubaların birçoğu ne yazık ki şimdiden zarar görmüş durumda.

Araç kullanmasını bilmeyen, araç kullanmasını bilip de çevresindeki kent mobilyalarını kullanmayı bilmeyen veya kente karşı suç işlemeye eğilimli kişilerce yapılan bu gibi saldırılar sonunda zarar gören dubalar görenleri de üzüyor.

Görüntüler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaşlar, “Daha kullanmaya bile tam başlamadan zarar görmeye başladılar. Bunları bu hale getirenlerin amacı nedir anlamış değiliz. Zaten anlamak da mümkün değil. Dubalarımız görsel olarak güzel olabilir ama demek ki bize görsellik değil dayanıklılık gerekiyor. Daha önce bazı yol güzergahlarına da farklı malzemelerden yapılmış dubalar konuldu. Fakat onlar da kısa sürede zarar gördü, kırıldılar. Yetkililerimiz en iyisi ilçemizde beton dubalar kullansınlar” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık