Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Kilis Kazası Halep Vilayet Salnameleri” Adlı Kitabın Lansmanı Yapıldı

Prof. Dr. Bilgehan Pamuk tarafından kaleme alınan ve Kilis Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 3 ciltten oluşan “Kilis Kazası Halep Vilayet Salnameleri” adlı kitabın lansmanı yapıldı.

“Kilis Kazası Halep Vilayet Salnameleri” Adlı Kitabın Lansmanı Yapıldı
  • 13 February 2021, Saturday 20:07

KİLİS (İGFA) - Kilis Belediyesi Meclis Salonu'ndaki tanıtım toplantısına Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu ile kitabın yazarı Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, öğretim üyeleri ve belediye yetkilileri katıldı.

Kilis Belediyesi olarak, geçmişten gelen potansiyelin bilincinde, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde, şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmayı kendilerine bir görev kabul ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Servet Ramazan, " Toplumsal gelişmenin, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarla gerçekleşeceğine olan inancımız doğrultusunda, Kilis’imizin tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkararak, aziz hemşerilerimizin hizmetine sunmak doğrultusunda, yılmadan ve yorulmadan çalışıyoruz" dedi.

Kilis'in il oluşunun 25'nci ve Fransız işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı arifesinde, şehir hakkında kaynak eserlerin belediye yayınları arasından çıkmasının tarif edilmez sevincini ve bahtiyarlığını yaşadıklarını kaydeden Ramazan, "Kilis’imiz hakkında oldukça zengin ve ilgi çekici bilgiler içeren bu eser, aziz milletimizin istifadesine sunulurken, birer kopyaları da, başta Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi olmak üzere, birçok saygın kurumda ve kütüphanede yerini almıştır. Böylesi kıymetli bir eserin ortaya çıkmasında gösterdiği gayret ve çabalardan ötürü, değerli akademisyen Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’a en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım. Bu vesile ile Kilis için yüreğini ortaya koyan, ve bu kıymetli eserlerin yayınlanması noktasında elinden gelen gayreti gösteren Başkanımız merhum Avukat M. Abdi Bulut’u da minnetle anıyorum.
Kilis’in tarihine ve kültürüne ait bilgilerin gün yüzüne çıkarılmasının yönünde verilecek çaba ve gayretlerin sağlayacağı yarar, bizler için tarif edilemez. Kilis Belediyesi olarak tarihi ve kültürel zenginliklerimizin gelecek nesillere ulaştırılması bağlamında, elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Bilgehan Pamuk ise, 9 bin 800 sayfalık bir tarama sonucu Kilis’in nüfus yapısı, demografik yapısı, yöneticileri, idari üniteleri, şehrin dinamiklerinin nasıl olduğu gibi bilgilerinin ortaya çıkarıldığını belirtti. Pamuk, “Osmanlı arşivlerine girilerek, tarihi vesikalar çıkarıldı. Osmanlıca'ya ilgi duyanlar içinde aslı ile birlikte çevirileri de hazırlandı. Yaklaşık 440’a yakın köyü olan, 70 bin nüfuslu bir kazayı konuşuyoruz. Halep vilayeti içerisinde Kilis dikkat çeken hususlardan birisidir. Kilis’in sınırlarının 1’inci Dünya Savaşı'ndan sonra nasıl değiştiğinin bir göstergesidir.” dedi.

Konuşmaların ardından Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan tarafından Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’a plaket takdim edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis