Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kilis'te Tıp Fakültesi İçin Girişimler Sürüyor

AK Parti Kilis İl Başkanı Av. Murat Karataş, Kilis’e kurulacak olan Tıp Fakültesi çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Kilis'te Tıp Fakültesi İçin Girişimler Sürüyor
  • 09 February 2021, Tuesday 16:53

KİLİS (İGFA) - Kilis'e Tıp Fakültesi kurulması için daha önce yerel idarecilerle YÖK Başkanı Yekta Saraç'ı ziyaret ettiklerini anımsatan AK Parti İl Başkanı Av. Murat Karataş, fakültenin kurulmasının bir takım odaklar tarafından engellenmeye çalışılmasına rağmen çalışmaların devam ettiğini söyledi. İl Başkanı Av. Murat Karataş, Yeni Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüşümü sonrasında akademik kadro ve diğer altyapı çalışmaları sonunda Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi'nin kurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kuruluşuna onay verilen Çobanbey/Halep bölgesindeki Tıp Fakültesi'nin kurulmasının tamamen Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki stratejik hedeflerinin bir parçası olarak alınmış bir karar olduğunu öne süren Başkan Karataş, "Söz konusu fakülte Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde değil, Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulacaktır. Bu nedenle Kilis’e kurulması planlanan Tıp Fakültesi ile apayrı amacı ve özellikleri olan bir kurumdur. Vatandaşların konunun ayrıntılarını bilmeleri ve konuyu çarpıtmaya çalışanlara, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara itibar etmemeleri adına açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. AK Parti kadroları, Kilis’i ilgilendiren ve Kilis’in yararına olan her konuda planlı bir biçimde var gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis