“KİMİN REKLAM VE ŞOV YAPTIĞINI MİLAS HALKI GÖRÜYOR”

İlçe merkezindeki ilk mahalle toplantısını Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahallesi’nde gerçekleştiren Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve ekibi, önceki gün akşam da, Hacıilyas ve Gümüşlük Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. CHP Eski Dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Av. Akın Üstündağ ve mevcut Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın da katıldığı toplantıda, Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, AKP adayı Saylak’ın kendisine yönelttiği ‘Belediye bütçesiyle reklam yapacağına işçilerin maaşlarını öde’ eleştirisine yanıt verdi.

“KİMİN REKLAM VE ŞOV YAPTIĞINI MİLAS HALKI GÖRÜYOR”

Hacıilyas ve Gümüşlük Mahallesi sakinleriyle bir araya gelinen toplantıya; CHP Muğla Eski Dönem Milletvekilleri Fevzi Topuz, Av. Akın Üstündağ ve mevcut Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın yanı sıra; CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, her iki partinin ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleriyle, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler katıldı.

Seçim bürosundan toplantının yapıldığı noktaya kadar yürüyerek gelen Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve ekibini, her iki mahallenin sakinleri davul-zurna, renkli meşaleler ve alkışlarla karşıladı.

Belediye meclis üyesi adaylarının teker teker platforma çıkarılarak tanıtılmasının ardından Hacıilyas Mahalle Muhtarı Mehmet Çoban ve Gümüşlük Mahalle Muhtarı Tahsin Dırama, mahallesine verilen hizmetler nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

“Cumhuriyete olan bu sevdanız hiç bitmesin”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye meclis üyesi adayı Mehmet Çayırlı, karşısındaki kalabalığın coşkusuna, Atatürk ve Cumhuriyetle ilgili atılan sloganlara teşekkür ederek; “Hepinize sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin cumhuriyete olan bu sevdanız hiç bitmesin” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“İşte biz bu sevda için Millet İttifakı’nı oluşturduk. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini yaşatmak, 17 yılda bozulan demokratik ve parlamenter sistemin yeniden tesis edilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi ile bir araya geldik. Sağcılık-solculuk demeden ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini gözettiğimiz için bir aradayız. Hiç birimiz makam, mevki ya da koltuk peşinde değiliz. Bu ülke elden gittikten sonra hepimizin oturacağı bir koltuk ya da makamları olsa ne yazar?

2 ayı aşkın bir süre Millet İttifakı olarak ilçemizi karış karış geziyoruz. Halkın gerçekleri öğrenmesi için, 17 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiğini anlatıyor ve onlara 31 Mart’ta bu iktidara bir mesaj vermeleri gerektiğini hatırlatarak, Millet İttifakı adaylarına destek istiyoruz. Gördüğümüz manzara ise gelecek adına hepimize umut veriyor.”

“Milas halkı kararını çoktan vermiş”

Çayırlı’nın ardından söz alan Muğla Milletvekili Suat Özcan ise kısa bir konuşma yaparak, Hacıilyas ve Gümüşlük Mahalle sakinlerinin kararlarını çoktan verdiğini dile getirdi. Milletvekili Özcan; “Milaslı demek; Atatürkçü, cumhuriyete bağlı, demokrasi aşığı insan demektir. İşte bu akşam da karşımda böyle bir topluluk görüyorum.

Ülkesinin geleceğinden endişe duyan, demokrasi özlemi çeken, hak-hukuk-adalet ve eşitlikçi bir yönetimi arzu edenlerin sergilediği bu tablodan etkilenmemek gerçekten mümkün değil. Şahsım ve partim adına hepinize teşekkür ediyor; Milas’ta ve Muğla’da Millet İttifakı adaylarına Milaslı hemşehrilerimden yüksek oranda bir destek istiyorum” dedi.

“Belediyecilik senin yapacağın iş değil”

Milletvekili Özcan’ın ardından mahalle sakinlerine seslenen Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, 10 yıllık iki dönemde ilçe merkezi ve kırsaldaki mahallelere yapılan hizmetlerden kısaca söz ederek, özellikle 2014 sonrası azalan belediye gelirlerine rağmen ilçe merkezine ve kırsaldaki mahallelere çok önemli hizmetlerin, Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Başkan Tokat, AKP Adayı Barış Saylak’ı sert sözlerle eleştirerek; “Sen bırak bizlere belediyecilik dersi vermeyi de önce Milas halkına 52 yaşından sonra ne oldu da birden değiştin onu anlat. Düne kadar AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a verip veriştiriyordun. Ne oldu, gökten vahiy mi indi de son iki ayda ‘Büyüksün, elini öpmeye geleceğim reisim’ noktasına geldin? Öncelikle halka bu değişimi anlat ama bunu yaparken Cumhuriyet Halk Partisi ve bizlere çamur atmadan, yalanla-dolanla değil kendi gerçeklerinle anlat” dedi.

AKP Adayı Saylak’ın, ‘Milas Belediyesi iyi yönetilmiyor” eleştirisine de şu sözlerle yanıt veren Başkan Tokat; “Arkadaşımız belediyeyi iyi yönetemediğimizi ileri sürüyor. Biz bugün yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla halkın karşısındayız. Senin gibi bilgisayar başında 10 dakikada çizilen hayali projelerle değil. Her şeyden önce belediyecilik ciddi bir iştir, kararlılık ister, cesaret ister. Sende bunlar olmadığı için bu halk seni ne yaparsan yap seçmeyecektir. Çünkü kenti yönetecek kişi omurgalı olacak, topluma önderlik yapacak, insanda utanma duygusu olacak. Bu duyguları olmayan biri Milas’ta başkanlık yapamaz. Bugün bize belediyeciliği öğretmeye kalkanların, bizim belediye yönetimimizle ilgili söz söyleyenlerin geçmişte nasıl bir belediyecilik yaptığını hepimiz biliyoruz. İmza atmaktan, karar vermekten korkanlar Milas Belediyesi’ni asla yönetemezler” dedi.

Bu hayali projelerle bu insanları kandırıp oy devşiremeyeceksin. Milas halkı ile bu güven bağını kuramadığın sürece Milas’a uzay istasyonu kuracağım desen de bu halk sana asla oy vermeyecek” dedi.

“Doğalgaz, siyaset malzemesi yapılamayacak kadar önemli bir konudur”

Yeni döneme ilişkin projelerinden bazılarını da anlatan Başkan Tokat, özellikle AKP adayının doğalgazı siyaset malzemesi yapmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek; “Eğer doğalgaz iktidar gücü ile gelecek olsaydı, Muğla’nın en soğuk ve çetin kış şartlarının yaşandığı Kavaklıdere yıllardır AKP’li bir belediye tarafından yönetiliyor. Kavaklıdere’ye doğalgaz şimdiye çoktan gelmeliydi. Oysa Muğla’nın üç ilçesinde doğalgaz var ve üçü de CHP’li belediyeler. Ben de bu konuda bir espri üreterek diyorum ki, eğer doğalgaz istiyorsanız CHP’li bir adaya oy verin, doğalgazı ancak CHP’li bir aday getirir diyorum.

10 yıldır bu konuda emek veren biri olarak bugüne kadar doğalgaz konusunu siyasi malzeme yapmadım. Bu konuda geçmişten günümüze görev yapan Milas kaymakamları, oda başkanlarının büyük katkıları var. Böyle bir konuyu seçim malzemesi yapmak, en azından emek veren insanlara haksızlıktır.

Biz önümüzdeki dönem ne yapacağımızı, belediyenin bütçe olanaklarını göz önünde tutarak, hayali projelerle değil, somut projelerle ortaya koyuyoruz.

Örneğin diyorum ki ben, 31 Mart’ta yeniden belediye başkanı seçildiğimde Milas’ta, organize sanayi bölgesini tamamlayacağım, 70 fabrikanın kurulmasıyla en az 2500-3000 gencimize iş olanağı sağlayacağım. Ve organize sanayinin ve Milas’ımızın ihtiyaç duyduğu, 10 yıldır mücadelesini verdiğim doğalgazı Milas’a getireceğim. Bu somut mu? Somut… OSB’nin yerini biliyorsunuz. Hayali bir durum var mı, yok…

Diyorum ki, Koru Mahallesi yolunda belediyemize ait 27 dönümlük arsayı tahsis ettiğim Milas’a modern fuar alanını yapacağım. Hayali bir tarafı var mı? Yani somut mu? Somut…

Büyükşehir Belediye Başkanıma bu anlamda teşekkür ediyorum. Çünkü Çevre yolu üzerinde Havuzbaşı’nın yanında 7 dönümlük bir araziyi tahsis etti. Milas Belediyesi olarak oraya bir kültür merkezi yapacağım diyorum. Hayali bir tarafı var mı?

Diyorum ki Beypınarı’nda Orman’dan 150 dönümlük arazinin tahsisini aldık. İki aşama halinde oraya belki de bölgenin en büyük mesire alanını, büyükşehir belediyemizin katkılarıyla ve birinci etap olarak bu dönemde yaklaşık 20 dönümlük bir yeri Milas halkının hizmetine sunacağız. Proje hazır. Hayali bir tarafı var mı? Somut mu? Somut…

Ve diyorum ki daha önce projesini yaptığım ve ödül kazandığım Baltalıkapı ve çevresi sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projesini bu dönemde hayata geçireceğim. Yer belli mi, belli… Hayali bir tarafı var mı? Yok… Alın size proje…

Milas 132 mahalleli bir ilçe ve sadece ilçe merkezi, Beçin ve bir de Güllük’te bir miktar altyapı var. Daha hiçbir mahallemizde altyapı yokken arkadaşlarımız hayali projelerle sizleri meşgul ediyor ama altyapı anlamında bir tane projeleri ya da yatırım önerileri yok. Bunların hepsi yalan, dolan…

Önümüzdeki dönemde; somut, gerçekçi, halkımızın istediği ve bu toprakların gelişmesine katkıda bulunacak projelerle ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizlere güvenerek, bizi aday yaptı. Onlara müteşekkirim ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti en sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şartlar ne olursa olsun, şu üç temel şeyden asla vazgeçmeyeceğim; doğruluk ve dürüstlükten, halkıma ve memleketime olan hizmet aşkımdan, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e bağlılıktan asla ödün vermeyeceğim.

Vereceğiniz her türlü karar başımın üstündedir. Memleketim için hayırlı olan ne ise, kim ise o olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık