Kiralanan yer nasıl satılır?

​​​​​​​Kiraladıkları TMO’yu satışa çıkardılar

Kiralanan yer nasıl satılır?

Milas’ta geçtiğimiz yıl kiraya verilen ve büyük tartışmalara sebep olan, ardından ise yem fabrikası kurulacağı açıklanan Milas Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu kez  sahibinden.com’da satışa çıkarıldı.

Milas Postası isimli haber sitesinden yer alan habere göre; Milas’ta çiftçinin kara gün dostu olan TMO’nun, kiralamaya verilmesi çiftçi kesiminden büyük tepki çekmişti. Geçtiğimiz yıl kiralamanın ardından harekete geçen çiftçi örgütü Milas Ziraat Odası, yazılı açıklamada çiftçilerin talepleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve TMO Genel Müdürlüğü’ne 10 Kasım 2021 tarihinde başvuru yapılarak, Milas TMO’nun özelleştirilmesinin, kiralanmasının iptal edilmesinin istendiği belirtildi.

“AMAÇ VE HEDEFLERLE ÖRTÜŞMEYEN BİR KİRALAMA”

2005’li yıllarda, milli ekonominin temeli olan tarımı Milas ve Yatağan bölgesinde destekleyen Milas TMO’nun, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün amaç ve hedefleriyle örtüşmeyen bir özelleştirme kararıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Çiftçilerimizin o dönemki tepkileri ile acilen girişimlerde bulunan ve kararın çiftçileri yaralayacağını anlatan Milas Ziraat Odası’nın girişimleriyle, bu özelleştirme kapsam dışına çıkarılmıştır. Kurum, uzun bir süre yine çiftçilerimizin kara gün dostu olarak hizmet vermiştir. Daha sonra 2019 yılında tekrar özelleştirme kapsamına alınmış yine Odamızın girişimleriyle özelleştirilme süresiz olarak durdurulmuştur. Bu süreç 2021 yılına gelindiğinde ise Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü’nün özelleştirme/kiralama politikasını sürdürmesi sonucu Milas TMO’nun sektör dışından özel bir teşebbüse kiraya verilmesi ile devam etmektedir.”

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇELİK: “BÜLENT MUTLU KURTULUŞ REÇETESİ İÇİN KEFEN GİYDİ”

TMO’nun kiralanmasının ardından yapılan eleştirilere yönelik açıklama yapan AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, TMO alanında uygulamaya konulması planlanan yatırımın özel teşebbüs olmadığını, yatırımın Tarım ve Orman Bakanlığınca ve STK’lar tarafından destekleneceğini belirterek, ihaleyi alan AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Mutlu’nun çiftçinin kurtuluş reçetesi olarak gördükleri yatırım için kefen giydiğini söylemişti.

SÖZDE FABRİKAYI MİLAS ÇİFTÇİSİ İÇİN İŞLETECEKLERDİ

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen, 1 yıldır bir yem fabrikası kurulmadığı gibi TMO, çiftçinin ürününü kendi yerinde kiracı olarak aldı.

AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’in, “Bu yatırım için kefen giydi” dediği AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Mutlu’nun kiraladığı yeri sahibinden.com adresinde “Muğla Milas’ta saatte 10 ton kapasiteli yem fabrikası, 10 dönüm arazi içinde 5000 ton silo, 250 m2 idari bina, 60 ton kantar, 400kw trafo, sondaj kuyusu, 6 adet 60 ton mamül silo, buhar kazanı vb. Fabrika işletme ruhsatı alınmış faaliyete hazır durumdadır.” diyerek satışa çıkarması akıllara şaşkınlık verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık