Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kırcağız’a yeni ASM ve Lojman…

Yaklaşık 32 yıl önce yapılan ve bugüne kadar hizmet veren Aile Sağlık Merkezi ve lojmanı yıkılarak, yerine yenisi yapılacak. Boşaltma ve yıkım işlemine lojmandan başlanırken, ilçeye bağlı Kırcağız Mahallesi’ne modern bir Aile Sağlık Merkezi ve lojman yapılacak.

Kırcağız’a yeni ASM ve Lojman…

Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut’un uzun bir süre önce başlattığı yazışmalar sonucu, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de devreye girmesiyle, 32 yıl önce sağlık evi olarak yapılan ve sonradan adı Aile Sağlık Merkezi olarak değiştirilen bina ve sağlık personeli tarafından kullanılan lojman yıkılarak yerine yenisi yapılacak.

Mahalle sakinlerine verilen sağlık hizmetinin aksamaması için boşaltma ve ardından yıkım işlemine lojmandan başlanırken, Mahalle Muhtarı Fikret Turgut, uzun süre önce başlatılan mücadelenin sonuç verdiğini ve bu konuda Milas İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova ile AKP Muğla Milletvekillerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Mahalle Muhtarı Turgut; “emeği geçen herkese şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum. Hem Aile Sağlık Merkezi, hem de sağlık personeli tarafından kullanılan lojman işlevini yitirmişti ve tam anlamıyla hizmet sunamıyordu. Bugünden itibaren lojmanın boşaltılmasına başlanıldı. Kısa bir zaman sonra tamamen yıkılacak ve yerine modern bir lojman binası ve Aile Sağlık Merkezi inşa edilecek” dedi.

Öte yandan lojmandan alınan evrak arşivi ise Sağlık Bakanlığı’na gönderilmek üzere çuvallarla bir kamyona yüklenerek, Ankara’ya gönderildi. 

 

  

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis