Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kırşehirde Öğrenciler Ahilik Değerlerini Öğreniyor

Kırşehirde Öğrenciler Ahilik Değerlerini Öğreniyor
KIRŞEHİR (İGFA)- Mucur Kaymakamı Faruk Erdem başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, evrensel olan Ahilik prensiplerini sadece esnaflarımızın değil, tüm insanlığın örnek alması ve uygulaması gerektiğini söyledi.

Mucur Kaymakamlığınca hazırlanan ve ilçe genelindeki 6 ilkokulda uygulanan projenin örnek bir proje olduğunu belirten Vali İbrahim Akın; “Kardeşliği, birlik ve beraberliği ilke edinen; doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, haram lokma yememek, başkasının malına göz dikmemek, eline, beline, diline hakim olmak, alın teri ile kazanmak gibi önemli değerleri barındıran Ahilik ilkelerine sahip çıkarak hayatın her alanında uygulamamız gerekmektedir. Ahi Çocuk Projesi'nin hayatları boyunca çocuklarımızın yaşantısına olumlu etkiler bırakacağına inanıyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ SOSYAL ETKİNLİKLER

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem de yaptığı bilgilendirme konuşmasında öğrencilerin proje kapsamında Ahilik değerlerini öğrenmenin yanı sıra fidan dikimi, huzurevi ziyareti gibi çeşitli sosyal etkinliklere katıldıklarını, aynı zamanda proje kapsamında hazırlanan “Ahi Baba İle Sencer” isimli hikaye kitaplarının ilçedeki 1. ve 2. sınıflarda okutulduğunu söyledi.

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yüce ile proje koordinatörleri Yusuf İslam Sürücü ve Rıza Kalaycı’nın da katıldığı ziyaret, Vali Akın’ın öğrencilere çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık