Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kıyıkışlacıklılar, yapılmak istenen limana karşı, Başkan Gürün’ü ziyaret etti

11 Haziran Perşembe günü Kıyıkışlacık Mahallesi Muhtarı Halis Şahin ve beraberindeki STK temsilcileri,  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret ettiler.

Kıyıkışlacıklılar, yapılmak istenen limana karşı,  Başkan Gürün’ü ziyaret etti

Muhtar ve STK temsilcileri, Muğla ili, Milas ilçesi Kıyıkışlacık mahallesi 394 ada 649 parsele  yapılması düşünülen Güllük Körfez’inin 2ci Yükleme Boşaltma Limanı/İskelesi projesi hakkında bilgi vererek, “Bu proje; yaşam alanlarına huzur ve sükunu bozacak kadar yakın mesafede yer alacağından, ekolojik dengeleri de bozarak yaratacakları gürültü ve kirlilik nedeniyle, balıkçılığa, turizme, çevreye doğaya, ayrıca arkeolojik SİT alanı olduğundan kültür varlıklarına da verecekleri zarardan dolayı, bu projeye onay ve ruhsat verilmesine karşıyız. Bu mesele sadece körfezin değil, ülke meselesidir.” Diyerek, Başkan Gürün’ün yaklaşımını öğrenmek istediler.

Başkan Gürün’le görüşen ve desteklerini alan Kıyıkışlacıklılar, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdiler:

“Son derece sıcak bir ilgi ile karşılandık ve samimi bir ortamda sohbet ederek karşılıklı görüşler sunuldu.

STK temsilcilerinin kısa sunumu sonrası, Muhtar Halis Şahin Bey süreci özetledi.

Başkan, Kıyıkıslacık'da yapılmak istenen Yükleme/Boşaltma limanı ile ilgili şunları söyledi: 

‘* Doğa hepimizin.

* Liman konusunda belediye olarak biz de sizin gibi düşünüyoruz ve karşıyız.

* Yasaya ve hukuka aykırı olan herşeye karşıyız ve bize verilen yetki çerçevesinde mücadelemizi sürdürürüz. 

* Bu çerçevede karşı olduğumuzu belirttiğimiz yazımızı gönderdik.

* Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, ilgili teknik birimlerimizin yaptığı teknik inceleme ile hukuk ihlallerini belirten, geniş kapsamlı olumsuz bir görüş verilmiştir. 

*-Kimseyle kişisel sorunumuz yok. yapılan hukuksuzluk için mücadele ederiz. Okluk koyunda yapılan inşaatla nasıl mücadele ediyorsak, Kıyıkışlacık' da yapılmak istenen liman için de,  belediye olarak gerekirse mücadele ederiz.

* Yerel halkı kandırmak için bazı vaadlerde bulunurlar sakın kanmayın ve kenetlenin.

* Tüm bölge halkı birlik beraberlik içinde olmalıdır. 

* Bakanlık ve resmi kurumları da göndereceğiniz mail ve mesajlarla bilgilendirin * Ankara' daki bürokratlar mutlaka projeyi duymalıdır’ diye güzel önerilerde bulundu ve Kıyıkışlacık halkına desteklerini, belediye olarak bu konuda sürdürecekleri güvencesini verdi .”

 

Görüşmeden bu çerçevede son derece memnun olarak ayrıldıklarını belirten Kıyıkışlacıklılar, “Biz artık biliyoruz ki, Milas Belediyesi ve Muğla Belediyesi bizimle beraber ve her türlü mücadelede yanımızdalar. Bu limanın buraya yapılması hem Güllük Körfezi’ni yokedecektir, hem de Kıyıkışlacık’taki ikinci konutları, tatilcileri ve yerel halkı çok zor duruma sokacaktır. Bu bölgelerde turizme büyük darbe vurulmuş olacaktır. Bu nedenle sonuna kadar mücadele edecek ve bu limanın buraya yapılmasını engelleyeceğiz” dediler.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis