Kızılay Haftası, Sağlıklı Yürüyüş ile başladı

​​​​​​​Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Milas’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kızılay Haftası, Milas’ta Sağlıklı Yürüyüş etkinliği ile başladı.

Kızılay Haftası, Sağlıklı Yürüyüş ile başladı
  • 02 November 2021, Tuesday 12:24

Kurulduğu 1868 yılından bu yana ‘ayrım gözetmeksizin insan ıstırabını dindirmek ilkesiyle hareket eden Kızılay, toplumsal dayanışma ve sosyal refahı arttırmak, muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi görevlerin yanı sıra kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında’ faaliyet göstermeye devam ediyor. Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası Milas’ta  da Sağlıklı Yürüyüş etkinliği ile başladı.

Kızılay Haftası Sağlık Yürüyüşü, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, çeşitli kurum ve siyasi parti yöneticilerinin katılımıyla Milas Atapark’tan başlayarak yapıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş; “Kızılay Haftası Kutlama Yürüyüşü Milas Kaymakamımız Mustafa Ünver Böke önderliğinde Milas Atapark’tan başlayarak, Milas Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Merkezi Müdürlüğümüz iş birliğiyle Milaslı gönüllülerimizle, gençlerimiz ve çocuklarımızla kutladık.

Milas Belediye Başkan Yardımcımıza, siyasi parti başkanlarımıza, kamu kuruluşları müdürlerimize, STK ve dernek başkanlarımıza, Kızılay Genç ve Kadın gönüllülerimize, basın mensuplarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize Kızılay Haftası Kutlamalarına katıldıkları için teşekkürederiz.

Kızılay 153 yıldır ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında insanlara umut olmaya, ulaştığı her noktaya iyiliği ve merhameti taşımaya devam ediyor” dedi.

“Haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için gönüllü ol” teması kapsamında çocuk ve gençler için renkli etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetler düzenlemek amacıyla düzenlenen Kızılay Haftası’nda 2 Kasım 2021 Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği ile, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaokullar ile liselerde Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve Kızılaycılık ruhunu yansıtan eğitimler düzenlenecek. Kızılay Milas Şubesi tarafından, Milas Sakarya Ortaokulu’nda saat 9’da, Havva Ersoy Anaokulu’nda saat 11’de ziyaret edilerek, çocuklara Kızılay ile ilgili çizgi film ve animasyonlar izletilip Kızılay faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Aynı gün Milas Gençlik Spor Merkezi Konferans Salonu’nda saat 16.30’da gençlere Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterildi ve Kızılay gönüllüsü ruhunu yansıtan eğitimler düzenlendi.

3 Kasım 2021 Çarşamba günü de Milas Merkez İlkokulu’nda saat 9.30’da, Milas KYK Yurdu Konferans Salonu’nda saat 18.30’da yurtta kalan üniversite öğrencilerine, 4 Kasım 2021 Perşembe günü Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde saat 15’te gençlere, Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve Kızılay gönüllüsü ruhunu yansıtan eğitimler verilecek.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık