Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

KOBİ'LERE DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI

*Kuruluşundan itibaren en az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan mikro ve küçük ölçekli firmalar, ticari alacak sigortasından yararlanabilecekler. *Sigorta ile KOBİ'lerin herhangi bir teminata bağlanmamış, vadeli satışlardan doğan alacaklarının ödenmesi amaçlanıyor.

KOBİ'LERE DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI

Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) yapmış oldukları herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan alacaklarının ödenmeme riskini teminat altına almayı amaçlayan devlet destekli ticari alacak sigortası yürürlüğe girdi. Sigortadan, kuruluşundan itibaren en az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan  "mikro" ve "küçük" ölçekli firmalar yararlanabilecekler.

"Mikro" ve "küçük" ölçekli KOBİ'lerin bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan alacakları "Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası" kapsamına alındı. Bakanlar Kurulu'nun 2018 / 11892 sayılı "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı" kapsamında yapılan düzenleme ile KOBİ'lerin herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan alacaklarının ödenmeme riski teminat altına alınmış oldu. Bakanlar Kurulu kararına göre; kuruluşundan itibaren en az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan mikro ve küçük ölçekli firmalar, ticari alacak sigortasından yararlanabilecekler. KOBİ'lerin herhangi bir teminata bağlanmamış alacaklarının ödenmesi amacıyla oluşturulan Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası kapsamında gerekli ödemelerin yapılabilmesi için "Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından Halk Sigorta A.Ş görevlendirildi.

TOBB'nin ısrarlı talepleri ve takibi sonrasında yürürlüğe giren ticari alacak sigortası ile KOBİ'lerin, öngörülmeyen tahsilat sorunlarına karşı korunması amaçlanıyor.

Ticari alacak sigortası sistemi ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiye internet üzerinden http://alacaksigortasi.org adresinden ulaşılabiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık