Kömürcüoğlu Grubu’na bağlı Çınartaş Endüstri’de direniş başladı

Bir süre önce Sarıkaya Yumrutaş Ocağı’nda meydana gelen ve 3 işçinin öldüğü maden kazası sırasında, bu işletmenin de sahibi olan Kömürcüoğlu Grubu’na bağlı işyerlerinde Bağımsız Maden-İş Sendikası örgütlenme çalışmalarını sürdürüyordu. Kömürcüoğlu grubuna bağlı olarak ocak ve torbalama tesislerinde yaklaşık 90 işçi çalışırken, aynı grubun Çınartaş Endüstri adı altında nakliye işlerinde de 35 kadar TIR Şoförü çalışmaktaydı. Bu işçiler Nakliyat işkolunda oldukları için, onlar da DİSK’e bağlı Nakliyat-İş çatısı altında örgütleniyorlar.

Kömürcüoğlu Grubu’na bağlı Çınartaş Endüstri’de direniş başladı

Çınartaş Endüstri’ye bağlı TIR Şoförleri, geçtiğimiz günlerde İSİG kurallarına aykırı olarak ve düşük ücretle, sabah 07:30-20:00 saatleri arasında çalıştırıldıklarını belirterek ve iş koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kontak kapatıp direnişe başlamışlardı.

Önceki gün Nakliyat-İş Sendikası bir basın açıklamasıyla, direnişin 3. Gününde olduklarını belirtmişlerdi. Bugün 6. Gün ve direniş devam ediyor.

Nakliyat-İş, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Yaşasın Çınartaş Endüstri Direnişimiz”

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Grubuna Bağlı Maden Ocağında, Bağımsız Maden İş Sendikası belli bir süreden beri örgütlenmeye devam etmektedir. Bu Grubun taşımacılık işkoluna giren Çınartaş Endüstri işçileri sendikamızda örgütlenmeye, üye olmaya başlamıştır.

Bu aşamada işçiler 6331 Sayılı İSİG Kanuna göre işverenin işyerinde gerekli önlemleri almadığı ve çalışma koşullarının düzeltilmediği gerekçesiyle üyemiz işçiler çalışmama hakkını kullanmıştır.

İşveren vekilleri tarafından üyemiz işçilere “çalışırsanız bu koşullarda devam edin yoksa sizi işten çıkartıyoruz” denilmiştir. Sendikamız Avukatı Tacettin Çolak dün Milas'a işyeri önüne gitmiş, işçilerle görüşmüştür. İŞKUR ve Cumhuriyet savcılığına gerekli başvurular yapılmıştır.

Sendikamız Üyesi 10 İşçinin işyeri önündeki direnişi bugün sabah 7:30 itibariyle 3. gününde de devam ediyor.”

Konuyla ilgili, direnişteki işçiler, kendilerinin her sabah 07:30 itibariyle işbaşı yapmak için işyerine gittiklerini, ancak içeri alınmadıklarını, çıkışlarının da verilmediğini, ancak kendilerinin, İSİG kurallarına göre çalışmak istediklerini belirterek, direnişlerine devam edeceklerini belirttiler. “Her sabah gelip işbaşı yapmak istiyoruz, içeri alınmıyoruz, her gün tutanak düzenliyor ve fotoğraflıyoruz” diyen işçiler, yaptıkları işe göre aldıkları ücretlerin yetersiz olduğunu, yemek ve servis parası da verilmediğini, sabah 07:30 ila 20:00 saatleri arasında, gerekenden çok fazla yüklü TIR’larla maden çekme işinde çalıştırıldıklarını belirterek, işyerinde gerekli önlemlerin alınmasını, koşullarının düzeltilmesini istediklerini belirttiler.


 

   

 

Beğendim 0 Muhteşem 2 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık