Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Koronavirüs önlemleri kapsamında denetim

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Koronavirüs salgını dolayısıyla Milas’taki fırınlarda alınan önlemleri inceledi. Denetimlerde eksiklik görülen fırınlara uyarılar yapıldı. Daha sonra ise Ekinambarı’ndaki Hastalıktan Ari Sertifikalı işletme ziyaret edildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında denetim

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Milas’ta gıda satışı yapan işletmeleri denetleyip Koronavirüs hakkında bilgi verdi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatının ardından, Türkiye genelinde alınan 'Koronavirüs' tedbirleri nedeniyle unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri kapsamında işletmelere yönelik denetimler başladı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Koronavirüs tedbirleri kapsamında; fırınlar, pastane ve perakende satış noktalarında denetimler gerçekleştirildi. Koronavirüse karşı bilgilendirme amaçlı yapılan bu denetimlerde özellikle personel hijyeni, el hijyeni, hasta personelin çalıştırılıp çalıştırılmadığı, alet, ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılıp yapılmadığı denetlendi. Ayrıca virüs hakkında işletme sahiplerine bilgi verildi.
SERTİFİKALI ÇİFTLİĞE ZİYARET
Daha sonra ise Ekinambarı Mahallesi’nde bulunan Hastalıktan Ari Sertifikalı Atabey Çiftliği’ne ziyaret gerçekleştirilerek aşılama çalışması yürütüldü. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, burada yaptığı açıklamada, “Ülkemiz Covid-19 enfeksiyonuyla ilgili çok zor günlerden geçiyor. Yaşlılarımıza, imkânı olanlara evde kalın diyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı veteriner hekimler, gıda kontrolörleri, personelimiz; halkımızın güvenilir gıdaya erişmesi için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.” dedi.

Covid-19 enfeksiyonunun kökeninin zoonoz bir hastalık olduğunu kaydeden Saylak, “Yani hayvanlardan insanlara geçen bir virüs.  Bu kapsamda hayvanlarımızın aşılanması çok önemli. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’deki il müdürlüklerinde olduğu gibi ilimizde de aşılama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bizim meslektaşlarımız, veteriner hekimlerimiz de endişeli, onların da çocukları var. Ama nasıl sağlık çalışanlarımız özveriyle çalışıyorsa, arkadaşlarımızda aynı özveriyle güvenli gıda temininde sıkıntı yaşanmaması için çabalıyor, önlemler alıyor.  Yaptığımız aşılar, hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların önlenmesi için çok önemli ve yapılması zorunludur. Biz mesai arkadaşlarımızla aşılamaya devam ediyoruz. Sevgili vatandaşlarımız, biz sizler için çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüm gerekli çalışmayı yapıyoruz. Lütfen siz evde kalın ve bu salgının yayılmasını engelleyelim. Evde kal Türkiye, evde kal Muğla diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi bu covid-19’u birlikte yeneceğiz.” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis