Kovid-19 vakaları Milas’ta da endişe verici düzeyde arttı

Kovid-19 vakaları Milas’ta da endişe verici düzeyde arttı

Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki verilere göre; ilçemizde de Kovid-19 vakalarında artış yaşanıyor. Riskli alanları gösteren kırmızı renkle taranan alanların günden güne arttığı dikkat çekerken, uzmanlar küresel çapta pandemide yeni bir dalganın yaşanıyor olabileceğini ifade ediyor.

Kovid-19 pandemisinde yaklaşık 2,5 yıl geride kalırken, vaka sayılarının son haftalarda hem dünyanın farklı noktalarında hem de Türkiye'de artışa geçtiğine vurgu yapan uzmanlar, Kovid-19 ile ilgili mücadelenin henüz sona ermediği uyarısını yineliyor.

 

Zaten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçen hafta yaptığı açıklamada bu artışa dikkat çekmiş ve riskli grupta olanların son aşı tarihinden 6 ay geçmiş olanların hatırlatma aşılarını yaptırmalarını önermiş ve aşı programının yeniden açıldığını duyurmuştu.

Önceki gün açıklama yapan Türk Tabipler Birliği de, durumun ciddiyetinin hala kavranmamış olduğuna dikkat çekerek, maske vb. türden önleyici tedbirlere tekrar geri dönülmesi ve aşı programının daha özenli ve hızlı bir şekilde sürdürülmesi çağrısı yapmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık