Köylüler bakanlara seslendi: Maden işletmeciliğini durdurun

Maden sahasının genişlemesiyle yıllardır yaşadıkları toprakların kamulaştırılacağı Milas’ın Ekizköy,  Karacahisar ve Yatağan’ın Turgut mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Ankara’da 5 bakana, meclis başkanına ve Cumhurbaşkanına seslendi.

Köylüler bakanlara seslendi: Maden işletmeciliğini durdurun

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde CHP ve İYİ Partili milletvekilleri ile MUÇEP’in katılımıyla basın açıklaması gerçekleştiren Ekizköy, Karacahisar ve Turgut köylüleri; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve 5 bakana seslendi.
Açıklamalarına, “Muğla’nın Milas ilçesi Ekizköy, Karacahisar ve Yatağan ilçesi Turgut mahallelerinin halkı olarak sesimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizler zeytincilik, arıcılık, sebze-meyve ve süt ürünleri üretimi ile geçimini topraktan sağlayan, çalışmayı, üretmeyi ve yurdunu seven sade yurttaşlar olarak başımızdaki kömür belasına karşı desteğinizi istiyoruz.” diyerek başlayan köylüler, 40 yıldır çıkarılan madenin 8 köyü yuttuğunu, insanları ve hayvanları hasta ettiğini, toprağı ve suyu kirlettiğini söyledi.
Köylüler ayrıca, yok edilen tarihin sadece bugünün ve geleceğin olmadığını belirterek, “Binlerce yıldır bu topraklarda var olmuş sayısız uygarlık, kültürümüz, geçmişimiz, atalarımızın mirasları da yok ediliyor. Bu gidişle “Burada doğdum; anamın, babamın, atalarımın mezarı şurada.” diyebilecek bir köyümüz kalmayacak.” ifadelerini kullandı.
Köylüler; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Şentop, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu sözlerle seslendi: “Biliyoruz ki artık bu çağda enerji için kömürün karasına muhtaç değiliz. İnsanın ve doğanın sağlığını bozmadan hepimize yetecek enerjiyi üretmek mümkün. 
Yerimizi yurdumuzu terk etmeden, doğa ile uyumlu, sağlıklı, adil, refah içinde ve güvenli bir gelecek kurabiliriz. Devletin en üst düzey temsilcileri olarak sizlerden de bu güzel geleceği hep birlikte kurabilmek için öncülük bekliyoruz. Halkın sağlığına, yaşamına, geçmişine, kültürüne, geçimlik işine, gıdamıza, suyumuza ağır bedeller ödeten kömüre artık destek vermeyin. Şirketler adına kamulaştırma yapmayın. Gerçek kamu yararı için, bu verimli toprakları, su varlıklarını, ormanları, değerli yaşam alanlarımızı korumamıza destek verin! Santralleri ve kömür madenlerini işleten şirketlerin hukuk tanımaz biçimde zeytinlikleri yok ederek sürdürdükleri maden işletmeciliğini durdurun. Artık kömür yerin altında, geleceğimiz köylerimizde kalsın. Cennetimizi hep birlikte koruyalım, köylerimiz ve Muğla’mız cennet kalsın.”
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık