Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

KÖYLÜLER İKİZKÖY’DE ORMAN KESİMİNİ DURDURDU...

Bugün sabah, orman işçilerinin, Ören Yolu’nda,  İkizköy Akbelen mevkiindeki ormanda kesim yaptıklarına dair haber gelmesi üzerine, öğlene doğru Akbelen mevkiinde toplanan köylüler ve çevreciler, işçilerle tartışmaya başladılar ve ağaçların kesilmesini istemediklerini belirttiler. İşçilerse, kendilerinin verilen talimatı yerine getirdiklerini belirtince, köylüler, yetkilileri çağırmalarını söylediler.

KÖYLÜLER İKİZKÖY’DE ORMAN KESİMİNİ DURDURDU...
  • 28 November 2019, Thursday 14:32

Köylülerin ve çevrecilerin itirazları sonucu bölgeye gelen Orman Mühendisi, burasının endüstriyel kesim bölgesi olduğunu, damgalama işlerini bitirdiklerini, şimdi yapılan kesimlerin her paftadan 18’er ağacın kesileceği örnek kesimi olduğunu, oluşturulan dosya gereği kesildiğini belirtince, köylüler, buralardaki ormanların kesimine karşı olduklarını belirten dilekçelerini vermek istediklerini, ormanın çevresindeki arazilerinin de maden firmasınca kömür çıkarmak için istimlak edilmeye çalışıldığını, bu orman alanının kesim sonrası maden firmasına teslim edileceğini bildiklerini, bu nedenle hem istimlaka karşı olduklarını, hem de bu güzel ormanın kesilmesini istemediklerini belirttiler. 
Bölgeye İlçe Jandarma Komutanı’nın yanısıra, CHP Milletvekili Suat Özcan’ın danışmanları ile CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin ve İlçe Gençlik Başkanı Göksel Billur ve gençler de geldiler. Sürdürülen görüşmeler sonunda, ormancılar, kesime ara vereceklerini, ancak burada kesimin daha sonra yine yapılacağını belirttiler. Köylülerin yoğun talepleri üzerine Orman yetkilileri, dilekçeyi alacaklarını ve üst kurullara, bu ormanın kesimiyle ilgili taleplerini ileteceklerini, ordan gelecek karara göre davranacaklarını belirttiler. Daha sonra da kesimi durdurarak, Akbelen mevkiinden ayrıldılar. 
Köylüler, örnek kesim için her paftadan 18’er ağacın kesileceğini duyduklarını, ama sadece bir paftada 15 ağaç kesildikten sonra, kesimin durduğunu belirterek, mücadelelerine önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirtirken, Salı günü de dilekçelerini Orman Müdürlüğü’ne sunacaklarını belirttiler.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 2 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis