“MİLAS - BODRUM HAVALİMANI ANA PİSTİ  2017 YILINDAN BUGÜNE ÇALIŞMIYOR.” 

Meğerse Milas Bodrum Havalimanı’nın ana pisti, 2017 yılından bu yana kapalıymış!.. Bunu, Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı’na verdiği soru önergesine verilen cevabı paylaştığı yazısından öğrendik. 

“MİLAS - BODRUM HAVALİMANI ANA PİSTİ  2017 YILINDAN BUGÜNE ÇALIŞMIYOR.” 

Muğla Milletvekili Suat Özcan Milas-Bodrum Havalimanı ana pistinin ne zaman açılacağını Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’na soruyor; Bakanlık 2017 yılında bitmesi gereken ihale  süreçleri için, “Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılcaktır”  cevabını veriyor. 
Bunun üzerine Suat Özcan, yazılı bir açıklama yaparak, şunları belirtti:
PİST ONARIM İŞİ 2.5 -3 YIL GİBİ SÜRE İSTİYOR.
 ANA PİST İÇİN EN ERKEN SÜRE 2023!

”Önümüzde maliyet masraflarından dolayı tasfiye edilmiş bir onarım işi var. 2017’de ihale süreciyle başlayan ana pist yenileme sözleşmesinin tasfiyesi nedeniyle, yeni ihaleye çıkılması gerekiyordu. Ancak 2019 yılının sonuna geldik ve henüz açılmış bir ihale yok. Uzmanlardan fikir almak için ODTÜ ve Anadolu Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinden akademisyenler ile görüştüm. Teknik olarak bir pist onarım işinin 2.5 - 3 yıl gibi bir süre aldığını ilettiler. Eldeki verilerle elde edilen varsayıma göre 2020 yılında yapılacak bir ihale ile ana pist ancak 2023- 2024 yılına yetişecektir.  Bakanlık ‘önümüzdeki günlerde’ diyerek ihale süreci takvimi hakkında bilgi vermemektedir, ancak bu konu ivedilikle kamuoyuna açıklanmalıdır.
Milas Bodrum Havalimanı Pat Sahaları Onarımı olarak bilinen ana pist onarımı için 10.03.2017 tarihinde ihaleye çıkılmış, ihale sözleşmesi 07.07.2017 tarihinde yapılmıştı ancak 18.01.2019 tarihinde yayımlanan 7161 Sayılı Kanun ile yüklenici firma işin tasfiye edilmesi talebinde bulunmuş ve bu talep uygun görülmüştü. Ondan beri, yeni ihale yapılmadığı için, ana pist hâlâ kullanılamıyor. Tüm bu süreçler boyunca ana pist yerine taksi pisti olarak bilinen pist, tüm uçuşlar için kullanılıyor.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık