Köylüler ve yurdun dört bir yanından gelecek çevre örgütleri de toplanıyor.. TUZABAT ve İKİZKÖY’DE BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİ BUGÜN..

Bölgemizde iki önemli doğa direniş noktası var. Biri, Tuzabat Bal Ormanları’nı yok etme tehlikesi taşıyan Boksit madeni işletmesine karşı Tuzabatlı köylülerin direnişi. Bugün saat 15:00’de, konuyla ilgili açılan mahkemenin Bilirkişi incelemesi yapılacak ve köylülerle birlikte, ülkemizin dört bir yanından çevre örgütleri ve vatandaşlar, köylülere destek olmak için Tuzabat’ta olacaklar.

Köylüler ve yurdun dört bir yanından gelecek çevre örgütleri de toplanıyor.. TUZABAT ve İKİZKÖY’DE BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİ BUGÜN..

İkincisi ise İkizköy. Altındaki kömürü çıkarmak için yokedilmeye çalışılan, 740 dönümlük alanı kapsayan ve bölgenin en yaşlı ve güzel ormanlarından Akbelen ormanını kestirmemek için İkizköy Çevre Komitesi’nin sürdürdüğü direniş. Köylülerin açmış olduğu mahkemenin belirlediği bilirkişi, 30 Temmuz Cuma günü saat 10:30’da da burada bilirkişi incelemesi yapacak ve raporunu mahkemeye sunacak. İkizköylüler ve çevre örgütleri ile vatandaşlar, ülkenin dört bir yanından, buradaki bilirkişi incelemesi sırasında Akbelen ormanında, İkizköylülerin yanında olacak. Her ne kadar, dün sabah itibariyle, bugün saat 10:30’da yapılacak bilirkişi incelemesinin ertelendiği yönünde bir söylenti yayıldıysa da, henüz köylülere ve avukatlarına tebliğ edilmiş resmi bir bilgi yok. Bu nedenle, İkizköylüler, bütün duyarlı vatandaşları, bu saatlelrde İkizköy Akbelen ormanına gelmeye davet ediyorlar.

Konuyla ilgili Bodrumlu çevre örgütleri de, herkesi aşağıdaki sözlerle, hem Tuzabat, hem de İkizköy’deki köylülere desteğe çağırdı:

“Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralları maden sahalarının Milas - Ören yolu üzerinde 15 Km boyunca doğamızı nasıl tahrip ettiği ortada. İkizköy ve Tuzabat bölgeleri termik santrallarının yutmak istediği son yerleşim yerleri, tarım alanları ve ormanla kaplı. 
İkizköy’ün komşusu Çamköy’deki su havzası Bodrum’a, Güllük’e ve Milas-Bodrum Havalimanına su sağlıyor. Yani bizlerin su kaynağı da tehdit altında. İkizköy kırmızı çizgimiz. Bu çizginin  aşılmaması için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız. 
Bu nedenle mahkeme bilirkişi heyetinin bölgede olacağı gün, yöre halkıyla birlikte olacağız. Bekleriz…

 30 Temmuz 2021 Cuma
 10:30  İkizköy 
 15:00  Tuzabat”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık