Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Milas’ta…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilçe merkezindeki tarihi yerleri ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Ersoy daha sonra ilçemizin bazı caddelerinde dolaşarak, esnafları ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Milas’ta…

Muğla Valisi Esengül Civelek, AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve ilçemizdeki resmi kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, bazı mahalle muhtarlarının yanı sıra; AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, Cumhur İttifakı listesinden belediye meclis üyeliğine aday isimler, partinin ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin de katıldığı ziyaret programı, Hekatomnos Anıt Mezarı’nın bulunduğu ‘Uzunyuva’dan başladı.

Alanda bir süre incelemelerde bulanan ve Halı Müzesi’ni de gezen Bakan Ersoy’a, Milas Müze Müdürü Gülnaz Savran ve diğer ilgililer, bölgenin tarihsel yapısı hakkında bilgi verdi.

Uzunyuva’nın ardından Baltalı Kapı ve Çöllüoğlu Hanı’nda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, ilçenin tarih ve kültür açısından, yıl 12 ay turizm yapılabilecek bir zenginliğe sahip olduğuna dikkat çekerek; “Dolayısıyla bakanlığımızın bu bölgeye ayrı bir önem vermesini istiyoruz. Şayet 31 Mart’ta belediye başkanı seçilirsem, konuyla ilgili çok önemli projelerimiz var ve bunları sizinle paylaşacak, gerçekleşmesi için desteğinizi isteyeceğim” dedi.

Özellikle Çöllüoğlu Hanı’nın çok özel bir yer olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendisine aktarılan bilgiler ışığında önümüzdeki dönemde mutlaka Milas’a çok ayrı bir önem vereceğini, bu konuda elinden gelen desteği de vereceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Gümüşkesen Anıtı’nın bulunduğu alana giderek, hem anıtı gezdi, hem de yeni yapılan Müze hakkında bilgi aldı.

Bakan Ersoy burada bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bodrum Kalesi’nde sabah başladığımız ziyaretlere, Milas’ta devam ediyoruz. Başkanımla birlikte projeleri kapsamında ziyaret edilecek alanları gezdik. Açıkçası Milas, Bodrum Havalimanı’na ev sahipliği yaparken, turizmden aldığı pay çok yetersiz... Çok güzel projeler var, sokak sağlıklaştırma projeleri… Biz bu kapsamda sokak sağlıklaştırma çalışmalarına destek olacağız. Biliyorsunuz bizim tescilli binalarla ilgili bir hibe kredi programımız var. O hibe kredi programıyla da projeleri destekleyip, buranın tam bir turizm şehri olmasını sağlayacağız. Açıkçası hem Bodrum’a olan yakınlığı hem de havalimanı olması hem de sahip olduğu kültürel ve arkeolojik değerler, tescilli binalar, meydanlarla çok güzel potansiyeli var. İnşallah projeleri aşama aşama hayata geçirip, Milas’ın da turizmden ciddi bir pay almasını sağlayacağız. Biliyorsunuz bizim iki ayrı destekleme projemiz var. Uzunyuva Hekatomnos Kral Mezarı’nı önümüzdeki seneki programa dâhil edeceğiz. 12 ay kazı alanları destekleyen projeyi bu 1 Mart’ta hayata geçirdik. Önümüzdeki programa dâhil ederek daha iyi kazılmasını sağlayacağız. Hem eleman desteği hem de finansman desteği sağlamış olacağız. Çok önemli bir değer, UNESCO Kalıcı Miras Listesi’ne de girebilecek adaylardan biri, o yüzden de desteklenmesi lazım. Hem Milas açısından hem de Türkiye turizmi için çok önemli. Turizm alanlarının ilan edilmesi için de çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık