Kulüp Başkanları Muğla’da Toplandı
ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

2018-2019 Muğla Futbol Sezonun başlaması nedeniyle Muğla’nın futbol liglerine katılan tüm spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri 15 Ağustos Çarşamba günü Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun binasında ASKF yöneticileri ile bir araya gelerek yeni sezon ile ilgili duygu ve düşüncelerini belirttiler. Muğla ve ilçelerinden 42 spor kulübü başkanın katıldığı toplantıya Muğla ASKF Başkanı Mehmet Top başkanlık yaptı.
Toplantıya Gençlik ve Spor Müdür Vekili Sevgi Tombul, Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Spor Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Cumhur Sirkeci, TÜFAD Genel Merkez Genel Sekreteri ve Muğla Şubesi Başkanı Alâeddin Naganlu, TFFHGD Şubesi ve İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Zağlı, Saha Komiserleri Derneği Muğla Şubesi Başkanı Ümit Sefa Girgin Muğla ASKF Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.
Federasyon Başkanı Mehmet Top, federasyonunun bir yıl içersinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler vererek yeni sezonda talimatlar da meydana gelen değişiklikler ve yenilikler de kulüp temsilcilerine duyurdu.
Başkan Mehmet Top’un açıklaması sonrasında ise toplantıya katılan spor kulüpleri başkanları da konuşmalarını yaparak geçen sezon içinde yaşadıkları sıkıntıları belirttiler.
Yapılan konuşmalar sonrasında Futbol İl Temsilciliği seçimi yapıldı ve 2 yıllığına Ali Karakaya yeniden futbol il temsilcisi oldu.
Tertip Komiteleri Temsilcileri de Belirlendi
Süper Amatör Küme, Birinci Amatör Küme ve Alt Yapı Liglerinde kulüplerini temsil edecek İsimler:
Süper Amatör Küme Ligi: Erhan Çiftçi(Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor),Ahmet Karabıyık(Yeni Milasspor),Şahin Kırkan(Düğerek Güneşspor)
1.Amatör Küme Ligi: İsmet Şahin (Özpisispor), İlker İğdeli (Milas Gençlikspor),İbrahim Çolak (Yerkesikspor)
Alt Yapı ligleri
Saadettin Kuyucu (Yeni Milasspor),Sercan Ergin( Milas Erginspor),Oben Yangılı(Ekol 2017 Spor)
Toplantı sonunda belirlenen çok resmi olmayan kararlara göre Süper Amatör Küme Liginin Ekim ayı içinde başlayacağı kulüp başkanlarına duyuruldu.
Süper Amatör Küme Ligi: Ekim Ayı Sonu
1.Amatör Küme Ligi: 13-14 Ekim
U15-U17 Ligleri 6-7 Ekim
U12 Ligleri: 29-30 Eylül
2.Amatör U14,U16, U19Ligleri: Ocak 2019





