Kurs takvimleri belli oldu

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mahalle ve okullarda Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanan kurslarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 21 Kasım tarihi itibariyle Kantin İşletmeciliği Kursu, MTSK Direksiyon Eğiticisi Kursu, Emlak Danışmanlığı Kursu, Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi, Eğiticinin Eğitimi Kursu, öğretmenlere yönelik MTSK Sınav Sorumlusu Kursu açılacağı belirtildi.

Kurs takvimleri belli oldu
  • 21 November 2022, Monday 12:05

Eylül ayı itibariyle yeni kayıtların başladığı belirtilen açıklama şöyle:

5 BİN 545 KURSİYERE ULAŞILDI

“1 Eylül itibariyle başlayan yeni eğitim öğretim yılıyla beraber kurs kayıtları alınmaya başlanmıştır. 1 Eylül 2022- 1 Kasım 2022 tarihleri arasında 91 farklı kursa 207 kurs açılarak toplam 5076 kursiyere ulaşıldı. Mesleki ve Teknik alanda 66 kurs açılarak 2046 kursiyere; Sosyal ve Kültürel alanda 138 kurs açılarak 2974 kursiyere ulaşıldı. Toplamda 231 kurs açılarak 5545 kursiyere ulaşılmıştır.

YENİDEN HAYAT BULAN OKULLARDA KURS

Akyol, Çomakdağ, Ekinanbarı, Kırcağız, Konak, Kemerköy, Yeniköy, Boğaziçi, Güllük, Cumhuriyet, Ören, Ovakışlacık,, Karahayıt, Türbe, Akkovanlık, Turgutreis, Çallı Beylikyurdu,   mahallerinde ve Milas Gençlik Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda ve talep eden okullarda kurslarımızı açtık. Kıyıkışlacık ve Kazıklı Mahallelerimizde planlamalarımız devam etmektedir.

Bakanlığımızın yakın zamanda başlatmış olduğu Köy Yaşam Merkezi projesi kapsamında Akkovanlık, Ovakışlacık, Karahayıt, Turgutreis, Çallı Beylikyurdu mahallerinde yeniden hayat bulan okullarda kurslarımızı açtık.

AİLE OKULU PROJESİ

Ailenin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan himayelerinde Bakanlığımız tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında açılan aile okulu kurslarında 20 okulumuzda 35 kurs açılarak 651 veliye ulaşılmıştır. Bu bağlamda talep gelmesi halinde tüm okullarımızda bu kurslarımızın açılmasına devam edilecektir.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Türkiye Yüzyılına Cumhuriyetimizin 100.Yılına Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi kapsamında oluşturulan korolarımızda 104 kursiyere ulaşılmıştır.

Daha önceki yıllarda birçok farklı projeye imza atan Milas Halk Eğitimi Merkezi bu yıl da farklı alanlarda çalışmalar yapılması planlanmaktadır.

EV YAPIMI SABUN PROJESİ

Milas’ın geleneksel evde yapılan sabunlarının özüne uygun gerçek anlamıyla yapılması için mahalle muhtarlarıyla iletişime geçilerek sabun yapımı ile ilgili seminerler/çalıştay yapılması planlanmaktadır. Bu sayede Milas’ın gerçek özüne uygun sabunlarının yapılması amaçlanmaktadır.

GENÇ ÇİFTÇİLER

Milas İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüyle birlikte hareket edilerek Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Arıcılık, Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği gibi alanlarda özellikle genç girişimcilere yönelik kurslar açılmaktadır. Bu anlamda hedeflenen sayı 2000 olarak belirlenmiştir.

ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ ve ANA ARI ARI SÜTÜ ÜRETİMİ EĞİTİMİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balparmak Arıcılık Akademi iş birliğiyle kursumuz 21 Kasım’da başlıyor.

El sanatları kurslarında bu yılki temamız “Adım Adım Sonsuzluğun 100.Yılı” olarak belirlenmiştir.

21 KASIM TARİHİ İTİBARİYLE AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ KAYIT ALACAĞIMIZ KURSLAR:

Kantin İşletmeciliği Kursu, MTSK Direksiyon Eğiticisi Kursu, Emlak Danışmanlığı Kursu, Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi, Eğiticinin Eğitimi Kursu, MTSK Sınav Sorumlusu Kursu (Öğretmenlere Yönelik)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık