Labranda yatırımı için imzalar atıldı

Milas’ın markası Labranda’nın kaynaklarının daha verimli kullanılması ve daha çok tüketiciye ulaştırılması amacıyla yapılacak 11 milyon 400 binlik yatırım için Milas Belediyesi ve Ektam Makine arasında imza töreni düzenlendi.

Labranda yatırımı için imzalar atıldı

Milas Belediyesi’nin, Labranda Su’ya yapılacak yatırım için açtığı ihale 20 Ocak’ta sonuçlandı. İhaleyi İzmir’de faaliyet gösteren Türk firma Ektam Makine, 11 milyon 400 bin lira bedelle kazandı. Firmaya, işin tamamlanması için sözleşme tarihinden itibaren 160 günlük süre verildi. Makine sisteminin kurulmasıyla kaynaklardan gelen suyun yüzde 100’ü kullanılabilecek. Bu da başta Muğla ili olmak üzere Ege bölgesinde Labranda’nın pazarda söz sahibi olmasına olanak sağlayacak.
 Labranda’ya yapılacak 11 milyon 400 bin liralık yatırım kapsamında Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda imza töreni düzenlendi. Törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Labranda ve Ektam Makine yetkilileri katıldı.
İmzaların atılmasından önce açıklamalarda bulunan Başkan Tokat, Labranda’daki mevcut durum hakkında bilgi verdi. 
Tokat, bu imza ile Milas tarihinde bir kalemde yapılan en önemli yatırımlardan birisinin geleceğini belirterek, “En büyük kapasiteli olan altyapı yatırımımızdan sonraki üst düzeyde yatırımı; Milas ve Belediyemiz ile buluşturmak üzereyiz.” dedi.
Labranda’nın Milas için çok önemli olduğunu ifade eden Tokat, “Labranda İşletme Müdürlüğümüz pet su ve damacana üretimi yapıyordu. Bunu 4 ana 2 yardımcı kaynak suyunun depolarda toplanmasıyla yapıyor. Koca Kestane, Yukarı Değirmencik, Aşağı Değirmencik ve Kazyaklı kaynaklarımız bizim önemli kaynaklarımız. Yağmura göre debimiz değişmekte ancak şu an itibariyle 7 litre/saniye olarak gerçekleşen bir debimiz var. Bu da saatte 25 bin litre suya tekabül ediyor. 3 adet pet depomuz var. Bunlar 150, 90, 60 tonluk. Bir adet de 500 tonluk damacana depomuz var. Şu anda 0,5 ve 1,5 litre üretimimiz var. Kullandığımız makineler saatte 5 bin adet dolum kapasitesine sahip. Ancak teknolojinin eskimiş olması nedeniyle ancak 3 bin 500 adet üretebilmekteyiz. Kolileme, streçleme, yükleme; tamamıyla insan gücüyle yapılıyor. Debimizi göz önüne aldığımızda aslında saatte 21 binlik kapasitemiz var. Bunu dikkate alarak da Combimatic sistem; daha ekonomik, daha verimli çalışmamızı sağlayacak. Şimdi yapacağımız yenileme ile kapasitemizi yüzde 600 artıracağız. Aynı zamanda daha az personel gideri ve yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacağız.” dedi.

Ektam Makine yetkilisi Ali Kara ise “Bizim aklımıza Milas diyince Labranda, Labranda diyince Milas geliyor. Bize kısmetmiş. 300’e yakın çalışanımız ve ekibimizle sizlere son teknolojik bir hat yapacağız. Size tüm çalışanlarım ve ortaklarım adına söz veriyorum. Böyle bir olanağı sundukları, bizi layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Teknolojik anlamda en üst seviyede yatırımlar bunlar. Bugün maliyetler çok önem kazandı, enerji çok önemli. Yatırım maliyetleri, işçilik giderleri çok önemli. Satabildiğiniz miktar çok kısıtlı. O zaman maliyetleri düşürerek fazla miktarda üretim yapıp, ürünü karlı halde satmak gerekiyor. Su, hayatımızın 24 saatinde olan bir ürün. Gelecek suyun üzerinde. Su kaynakları çok önemli. Bu bölge sizinle gurur duyacak. Çünkü Labranda çok özel, çok eski bir su. Bölge halkı için de hayırlı olur inşallah.” dedi. 
İmzaların atılmasının ardından Başkan Tokat, Milas Belediye Meclisi’nde ihale kararının oy birliğiyle alınmasını sağlayan meclis üyelerine teşekkür etti. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık