Labranda’nın gizemini incelediler

Ekosistemi Koruma Ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) bu hafta Milas’ta bulunan Labranda Kutsal Alanı’nda yolculuğa çıktı. 

Labranda’nın gizemini incelediler

Merkezi Kuşadası’nda bulunan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri, Milas’ta bulunan Labranda Kutsal Alanı’na gelerek antik kalıntıları inceledi.
Bir kutsal alanı ve hac yeri olan Labranda’nın antik kalıntılarını inceleyen üyeler, Karya kavimlerinin yılın belirli günlerinde toplanarak, çeşitli ayinler ve kurban törenleri yaptıkları ve aynı zamanda ülkeleri için önemli kararlar aldıkları kutsal alan Labranda’nın merdivenlerinden çıktı. 
Antik dünyada Labranda’ da 5 gün devam eden, Zeus’a kurban sunulan ve binlerce kişinin katıldığı şenlikleri düşünerek günümüze ulaşan eserleri hayranlıkla izlediklerini belirten EKODOSD’lu üyeler, “Karya kentlerinden gelen pek çok insanın beraberlerinde getirdikleri adak hayvanları ve adak eşyaları, meyve ve sebzelerle uzun kuyruklar oluşturduklarını öğrendik. Kutsal alanda rahip ve rahibelerin ilahilerine iştirak eden halkın bir curcuna içerisinde tanrıya adaklarını sunarlarken, soyluların da ülkenin geleceğini konuştuklarını öğrendik. Kutsal alanın hemen yukarısında yer alan yarık bir kaya nedeniyle Labranda’nın kutsal sayıldığı, bu yarık kayanın hemen aşağısında yer alan antik bir pınarı ve onun altında da antik çağda inşa edilen bir çeşme yapısının olduğu alanları gezdik. Yöre insanlarının yaptığı çaydan içip, ürettikleri ballardan aldık.” dedi.
Labranda’ya çıkan insanların su gereksinimlerini karşıladıkları, kutsal alana çıkmadan önce temizlendikleri ve arındıkları antik pınarları inceleyen üyeler, yürüyüşün sonunda Kargıcak Mahallesi’ne geldi ve bölgedeki diğer evlerin aksine kayrak taşlardan yapılan otantik Kargıcak evlerini inceledi.
Üyeler gezinin sonunda Kargıcak’tan Milas’a gelerek, Madam Murat’ın evini ve Milas Macar Evleri’ni ziyaret etti.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık