“Latmos’a Rahmet Geldi” tiyatro oyunu Milas’ta

Latmos’daki tarihi, kültürel ve doğal Milas’ın korunması için hazırlanan tiyatro oyunu 24 Haziran Cuma günü saat 21'de Milaslılarla buluşacak. Oyun Migros üstündeki Milas Belediyesi Düğün ve Toplantı salonunda sergilenecek. Oyunun ücretsiz olarak izlenebileceği açıklandı.

 “Latmos’a Rahmet Geldi” tiyatro oyunu Milas’ta

Aykaryay Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni emekli öğretmen Hüsnü Ertung (79), “27 Nisan 2012’den bu yana Aydın ve yöresinde 10.000’i aşkın seyircimize ulaşıldıktan sonra, 09 Mart 2019’da Berlin Tiyatrom’da, ‘Latmos’a 30 yıl emek veren Anneliese Peschlow’un yüzüne kondurduğumuz gülücükle nihayetlendi…” dedi.

“Teyatorra” (Hüsnü Ertung) Bir Perde (70 Dakika)

Oyunu sahneye koyan Ertung, Doğa, doğal yaşama karşı, PARA SİSTEMİNİN ÜRETTİĞİ İNSAN tüketiyor, kirletiyor. Doğa, Doğal Yaşamdan yana tavırla arınmak ve değişim ihtiyacına varmak, varabilmek, hissetmek – hissedebilmek…” diyerek şunları söyledi:

“Yeryüzündeki tüm kaya resimleri savaş ve av üzerinedir. Latmos Kaya Resimleri ise; aile, Çocuk ve hep beraber eğlenme. Sekiz bin yıllık, 174 Kaya Resminin hiçbirinde Savaş Yok. Av yok. Latmos resimlerinin; Kaya Resimleri içerisinde, bu bakımdan eşsiz ve benzersiz olduğu, bilim çevrelerinde kabul görmüştür (2016 Pekin Kaya Resimleri Sempozyumu). Dinozorlar misali türümüzün yok olmaması için çok zaman yok. LATMOS’A RAHMET GELDİ.

TeYaTORra, PARA SİSTEMİNİ ve SİSTEMİN ÜRETTİĞİ İNSANI eleştirirken; KİŞİ’Yİ kendisiyle yüzleşmeye; değişim ihtiyacına, Platform sunuyor…  LATMOS’A RAHMET GELDİ TeYAtoRRa: VEFAMIZDIR. Çocukça ÇIĞLIKTIR! İSYANDIR!  BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR. Torunlarımızın yaşayacağı ZAMAN için, diyalog, tartışma ve de çözüm araştırmalarına İVME – KATKI da SUNUYOR olabilir. LATMOS’A RAHMET GELDİ Size koşuyor. Güzel günlere inanıyorum.”

Ertung, oyunu bir vefa gereği olarak 30 yıla yakın Latmos-Herakeia’da yüzey araştırmaları yapan Alman Arkeolog Anneliese Pescholow’a adadıklarını, Berlin’de kendisini ziyaret ettiklerini ve Peschlow’un bu ziyaretten çok duygulandığını söyledi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık