Muğla'da yeni fahri trafik müfettişleri görev başında

Trafik kural ihlallerinin çoğunlukla elektronik denetleme sistemlerinin ve polisin bulunmadığı yerlerde gerçekleşmesi nedeniyle başlatılan fahri trafik müfettişliği uygulaması kapsamında, Muğla’da yeni müfettişler seçildi.

Muğla'da yeni fahri trafik müfettişleri görev başında

40 yaşını doldurmuş, en az iki yıllık yüksek okul mezunu, en az 10 yıllık aktif sürücü olarak trafikte varlıklarını sürdüren, müfettişlik öncesinde, trafik kural ihlâllerinden dolayı sürücü belgeleri hiçbir nedenle geri alınmayan, kamu yasağı bulunmayan ve sabıka kaydı bulunmayan kişilerden seçilen fahri trafik müfettişleri, Muğla genelindeki çalışmalarını gönüllülük esasına göre sürdürüyor.

Fahri trafik müfettişleriyle ilgili Muğla Valiliği tarafından yapılan bilgilendirmede, “İlimizde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla eğitimlerini tamamlayan yeni fahri trafik müfettişleri görevlendirilmiştir. “Trafiğin gizli gözleri” olan fahri trafik müfettişleri görev saati sınırlaması olmaksızın ülkenin her yerinde görevli ve yetkilidir. Bu yüzden, caddede, sokakta, ilçede, kentte ve şehirlerarası yolda belki de bindiğiniz otobüsün yan koltuğunda bir fahri müfettişin sizinle yolcu olarak seyir edebileceği unutulmamalıdır. Vatandaşlarımız; trafik ekiplerinin ve KGYS üzerinden yapılan elektronik denetimlerin yanı sıra, Fahri Trafik Müfettişlerince de trafik ortamında denetlenmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık