Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Levi’nin kitabı raflarda

Milas’ın yakından tanıdığı isim olan İsrail’de yaşayan Milaslı David Levi, hikayesi Kargıcak’ta geçen “Leyla’nın Kahvesi” isimli kitabını okuyuculara sundu. 

Levi’nin kitabı raflarda

Yunus Erman Doğruyol-/ 1948 yılında Milas’ta doğan, 1973’te İsrail’e taşınan ve bu süreçten sonra sık sık Milas’a ziyaretler gerçekleştiren David Levi, Kargıcak’ta geçen bir hikâyenin konu alındığı ‘Leyla’nın Kahvesi’ isimli kitabını kitapseverlere sundu. 
10 yıldır aktif olarak kitap yazan Levi, yazdığı 5 kitaptan ilkini yayımladı. Bilgi Yayınları tarafından yayımlanan ‘Leyla’nın Kahvesi’ni 3 yılda hazırlayan Levi, gerçek olaylarla bağdaşmayan ancak kendisini yaşamı boyunca etkileyen olaylardan esinlenerek bir kitap yazdı...
Öykünün neden Milas’ta geçtiği sorularını yanıtlayan Levi, “Her şeyden evvel  Milas’ta doğup büyümek…Oranın yerel kültürü ile yetişmek…Kişiler arasında inanılmaz bir sevgi ve saygının olduğu,  değerlerin günlük hayatımızı doldurduğu yaşam tarzı ile hayata atılmak…Benim için daima bu sanki Milas’a özel bir şey gibi gelirdi.” diyor.
‘Peki neden Kargıcak?’ şeklindeki soruları da yanıtlayan Levi, henüz ilkokuldayken nüfus sayımı için görevli olan babasıyla gittiği Kargıcak köyünü hiçbir zaman unutamamış. Nüfus sayımının tek tek yapıldığı dönemde görevli olan babasına köy halkından gördüğü sevgi, saygı, hürmeti hafızasından asla silemeyen Levi, “Aradan çok uzun bir zaman geçse bile,  bu güzel hatıralar asla ve asla zihinlerden silinmedi ve bunlar çocuklarıma da defalarca anlatıldı... İşte neden Kargıcak Köyü sorunuza, cevabım budur. Daima derim Milaslı olmak başkadır… Sünger Avcıları kitabım yine Milas’ta başlayan ve sonra Bodrum’un Gümbet koyunda devam eden bir kurgu...Yine Milasımız kitabın içinde...” diyor.
Kitabın basılma amacını da altını çizerek anlatan Levi, “Her şeyden evvel bir köylü kızının hangi aile değerleri ile büyütüldüğünü anlatmak… Aile yapısı örnek alınarak, neyin nasıl olması gerektiğini sergilemek. Kişilerin zamanla hangi değerlerle, nasıl beslenip, yetiştiğinin örneğini göstermek gayem idi…” diyor.
Levi, yayımlanan ilk kitabı olan Leyla’nın Kahvesi’nin ardından İncir Yaprağı, Sünger Avcıları, Kirpiklerindeki Tuz ve Biz Kötü Olmayalım kitaplarını sunmaya hazırlanıyor.

LEYLA’NIN KAHVESİ
Temiz ve saf duygularla, sevgi, saygı ve sadakat ile yoğrulmuş yaşamı içinde büyük bir aşkı yaşamaya çalışan bir annenin içinde kaldığı zor şartlar ve tüm bu yaşadıklarına çocuklarına olan sonsuz sevgisi ile katlanışı...Leyla’nın Kahvesi, Milas’ın Kargıcak köyünden çıkan Ülfet’in ve otistik kızının hayat hikâyesiyle insanı hak, adalet, güven ve samimiyet duyguları üzerinde düşündüren bir roman.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık