LGS TERCİHLERİ BAŞLADI

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal: “Boşta Kalma Kaygısı Yaşamanıza Gerek Yoktur”

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, LGS sonuçlarının açıklanması ile tercih sürecinin başladığını belirterek, LGS tercihlerinin 20-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılabileceğini belirtti.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal konuyla ilgili bir açıklama yaparak, öğrencileri ve velileri bilgilendirdi.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın açıklaması şöyle:

“Uçun çocuklar uçun,

güzel günlere,

yeni umutlara,

yeni hayatlara,

yarınlara..

açın kanatlarınızı…

Açtığınız kanatlara rüzgar olmak için biz buradayız.

Sayın Bakanımız Ziya Öğretmenin de dediği gibi “sadece o günkü bilgileri” ölçen LGS sonuçlarının açıklanması ile tercih süreci başlamıştır. Açıklanan sonuçlarda ilçemizin genel tablosuna baktığımızda gurur veren sonuçlarla karşılaşmaktayız. Yaklaşık 70 öğrencimiz ilk 4.50’lik dilime girmişlerdir. İlçemizin genel ortalaması da kırsalı fazla olan bir ilçeye göre iyi durumdadır.  Bu yıl mezun olacak öğrenci sayımız önceki yıllara göre fazladır fakat artırılan kontenjanlarla herkes bir okula yerleşecektir. Boşta kalma kaygısı yaşamamıza gerek yoktur. İlçemizde görev yapan tüm rehber öğretmenlerimiz tercih süreci boyunca sizlere yol gösterebilmek amacıyla tüm ortaokullarda görevlendirilmişlerdir. Rehber öğretmenlerimiz sizlere bu süreçte EBA üzerinden uzaktan destek vereceklerdir. Görevlendirilen öğretmenlerimiz tercih danışmanlığı için 20-29 Temmuz tarihleri arasında her gün EBA Canlı Ders oturumlarında sizlerle olacaklardır. Tercih danışma gün ve saatlerinizi okul yöneticilerinizden öğrenebilirsiniz.

Tercih yaparken ilk önce karşımıza yerel yerleştirme ekranı çıkacaktır. Yerel yerleştirme seçeneğinden 5 tercih yapabilme hakkına sahibiz. Ancak bu tercihlerden yalnızca 3 tanesi aynı okul türünden yapılabilir. Bu yıl yerel yerleştirmede geçen yıldan farklı olarak Milas ilçemizin tamamı tek adres bölgesi olarak tanımlanmıştır. Yani yerel yerleştirmede ilçemizdeki tüm okulları tercih edebilirsiniz. Merkezi yerleştirmede ise sınavla öğrenci alan okulları tercih edebilirsiniz. İlçemizde Sebahattin Akyüz Fen Lisesi ve Şehit Murat İnci İmam Hatip proje okulu sınavla öğrenci almaktadır. Bu tercih ekranından 10 okul tercih edebileceksiniz.    

İsterseniz Pansiyonlu Okul Tercih Ekranından ilçe dışından pansiyonlu bir okulu da tercih edebilirsiniz.

Tercih sonuçları 10 Ağustosta açıklanacaktır. 10-14 Ağustos tarihleri arasında 1. Nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos tarihleri arasında 2. nakil tercih başvuruları yapılacaktır. Nakil sürecinizde de yerleşme şansınız devam etmektedir.

Velilerimizin de bu süreçte öğrencilerimize yardımcı olmaları gerekmektedir, doğru bakış açısı ile onlara destek olarak, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih yapmalarını sağlamalıdırlar.

Kanatlarınıza rüzgar olanlardan faydalanmanız dileğiyle, hepinize kolaylıklar dilerim.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık