Lise çağındaki gençler için beslenme önerileri

Diyetisyen Melis Ekin Akçaal, Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde ‘Lise çağında beslenme’ konulu konferans verdi.

Lise çağındaki gençler için beslenme önerileri

Beslenme dostu projesi kapsamında Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrenciye Diyetisyen Melis Ekin Akçaal tarafından konferans verildi. ‘Lise çağında beslenme’ konulu konferansta çağın en önemli sorunlarından biri olan obezite ve iştahsızlığa dikkat çekildi. Bu tür hastalıkların en önemli sebebinin beslenme dengesizliği olduğunu belirten Diyetisyen Akçaal, yetersiz beslenmeyen bir kişinin hareketlerinin ağır ve isteksiz olduğunu, şişkin bir karın ve eğilmiş bir vücudunun olduğunu, sık sık baş ağrısından  şikayet ederek yorgun ve isteksiz olduğunu söyledi. 
Yeterli ve dengeli beslenen bir kişinin ise hareketli ve dikkatli bakışlarının olduğu, pürüzsüz, hafif nemli ve hafif pembe cildinin olduğu ve canlı, parlak saçlarının olduğuna dikkat çekildi.
Diyetisyen Akçaal, sağlıklı bir besin tüketiminin en önemli parçasının yonca şeklindeki besin tablosunu yeterli tüketmek olduğunu söyledi.
Akçaal; süt ve süt ürünleri, et-yumurta ve kurubaklagil, meyve ve sebzeler, tahıllardan oluşan besin yoncasının yeterli ve dengeli beslenmede önemli bir rehber olacağını söyledi. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık