Lise öğrencilerine meslek tanıtımı…

Hayvan sağlığı, hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavi aşamaları, insan sevgisi kadar doğa ve hayvan sevgisinin önemi gibi konularda Milas Anadolu Lisesi 10 ve 12’nci sınıf öğrencilerine, özel veteriner olarak ilçemizde hizmet veren Mevlüt Kiriş, ağız ve diş sağlığı konusunda Diş Hekimi Berinay Kocabaş ve hukuk alanında da Av. Yadigar Ölmez tarafından ‘meslek’ tanıtımı yapıldı.

Lise öğrencilerine meslek tanıtımı…
  • 22 December 2018, Saturday 12:35

Milas Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 10 ve 12’nci sınıf öğrencilerine kendi mesleklerini tanıtan Veteriner Mevlüt Kiriş, Diş Hekimi Berinay Kocabaş ve Av. Yadigar Ölmez tarafından kendi mesleklerinin zorlukları güzel yanları da anlatıldı.

Hayvan sağlığı, hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavi aşamaları, insan sevgisi kadar doğa ve hayvan sevgisinin de önemli olduğunu belirten Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş; “Son yıllarda özellikle sokak hayvanlarına karşı toplumda bir bilinçlenme görüyoruz. Bu son derece sevindirici bir gelişme ve evcil hayvan besleme konusunda da gerçekten bir duyarlılığı görüyoruz. Bugün ailelerin önemli geçim kaynaklarından biri de küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, süt ve süt ürünleri üretimidir. Milas olarak tarım ve hayvancılık konusunda ciddi bir üretimden bahsedebiliriz. Elbette ekonomik olarak bu kadar değerli olan konuda hayvan sağlığı, hayvan hastalıklarının teşhisi ve tedavisi de önem kazanmaktadır. Veteriner hekim olarak bizler, fakültede aldığımız eğitimle yetinmeyip, bu konudaki gelişmeleri de yakından takip ederek hizmet veriyoruz. Aslında zor bir meslektir, ancak hayat kurtaran kutsal bir meslektir. Hayvan sağlığı, bir anlamda insan sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Bugün insanlarda görülen birçok hastalık, ne yazık ki hayvanlardan geçmektedir. Dolayısıyla özellikle evlerimizde bizlerle birlikte yaşayan evcil hayvanların ya da etinden, sütünden, derisinden yararlandığımız, geçim kaynağımız olarak gördüğümüz küçük ve büyükbaş hayvanların sağlığı, en az bizlerin sağlığı kadar önemlidir. Veteriner hekimler olarak doğru teşhis ve tedavi ile sağlıklı gıda üretimine katkıda bulunuyoruz” derken, Diş Hekimi Berinay Kocabaş da, ağız ve diş sağlığının önemi, teşhis ve tedavi aşamalarını anlattı. Çocukluktan başlayarak genellikle insanlarda diş hekimi korkusu olduğunu belirten Kocabaş; “Nasıl ki vücudumuzun herhangi bir uzvu hastalandığında doktora gitmekten ve tedavi görmekten çekinmiyorsak, diş sağlığımızla ilgili bir sorun yaşadığımızda da diş hekimlerine gitmekten korkmamalıyız. Çünkü ağız ve diş sağlığı son derece önemli bir konudur. Ağzımızdaki dişler, sadece estetik açısından değil, sağlık açısından da önemlidir” dedi.

Avukat Yadigar Ölmez ise, temel hak açısından insanlar için en önemli konunun, hukuk olduğuna dikkat çekerek; “Bireylerin, toplumların ve hatta ülkelerin bir arada yaşaması için, a’dan z’ye her alanda hukuka ihtiyaç duyulmaktadır. Hukukun olmadığı, adil bir şekilde işlemediği bir yerde karmaşa vardır, hukuksuzluk vardır. Hukuk, asla zedelenmemesi gereken, toplumda adalete duyulan güvenin azalmaması gereken bir kurallar bütünüdür. Her birey bu kurallara uymak zorundadır; uluslararası ilişkilerde de hukuk kuralları devreye girerek ,ülkelerin ticaretten tutun da hukukun her alanında işbirliği yapmasını sağlar.

Biz avukatlar, bireylerin adil bir şekilde yargılanmasını, en temel hak olan savunma haklarını doğru bir şekilde kullanmalarını sağlamak adına bu mesleği yapıyoruz” diyerek, mesleğinin zorluklarından ve güzel yanlarından söz etti.

Okulun Rehber öğretmeni Özlem Karakulak öncülüğünde, öğrencilere meslek tanıtımı yapan üç ismin de Milas Anadolu Lisesi’nden mezun olduğu, bu anlamda konuşmacı olarak onların davet edildiği belirtildi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık