Liseliler Ankara’ya akın etti

Türkiye Liseliler Birliği(TLB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara’da tören düzenledi. Törene Milas’tan katılan TLB İlçe Başkanı Defne Yosun Küçük , “Geleceği kuracak olan bizleriz” dedi.

Liseliler Ankara’ya akın etti

TLB; 23 Nisan Cumartesi günü Ankara’da 1. Meclis önünde emperyalizme karşı yürüdü. Yürüyüşün ardından alanda bulunan gençlere yönelik bir konuşma yapan TLB Milas İlçe Başkanı ve Milas Bilim Anadolu Lisesi 10. öğrencisi Defne Yosun, “Geleceği kuracak olan bizleriz. Geleceğimizi bu bozuk, ezberci sistemin içinde kuramayız, biliyoruz. Yeteneklerimizi keşfetmek, kendimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Kendi yeteneklerimiz doğrultusunda, gelecekte bizlere bir meslek kazandıracak bir eğitim modeli istiyoruz. Meslek liseli arkadaşlarım! Sizler atölyelerde, fabrikalarda, sanayi bölgelerinde üretime katılıp torna çekerken, tesviye ederken Türkiye’mizin önündeki pürüzleri, engelleri de düzlüyorsunuz. Üreten Türkiye’nin yolunu açıyorsunuz. Yolumuz açıktır, Meslek Liseleri memleket meselesidir. İşsizler ordusuna personel olmayacağız, üretimin öncüleri olacağız. Üreten Türkiye’yi kuracak olan bizleriz." dedi.

Yosun sözlerini şöyle sürdürdü: "Parasız eğitim istiyoruz. Test kitaplarının, dershanelerin, özel derslerin fiyatlarının karşısında üzülmek ve ailelerimizi üzmek istemiyoruz. Tarikat yurtlarına, tarikat ağalarına mecbur kalmak istemiyoruz. Milli eğitimde tarikat olmaz. Türk gencinin yeri tarikat abilerinin, yeni FETÖ’lerin dizinin dibi değil; okulunun laboratuvarı, kütüphanesidir. Yurt ihtiyacı olan arkadaşlarımızın barınma hakkını, sağlıklı beslenme ve kaliteli eğitim hakkımızı koruyacak bir sistem istiyoruz.

Ne doğuda, ne batıda; damı delik, imkansızlıklar içinde kalmış hiçbir okulumuz olmasın. Necmettin Yılmazlara, Şenay Aybüke Yalçınlara söz verelim: Vatanımızın hiçbir köşesinde hak ettiği eğitimi alamayan bir kardeşimiz kalmayacak."

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık